Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona 16.9. klo 15.00. Alustavien tietojen perusteella Laurean koulutukset olivat jälleen erittäin suosittuja ja keräsivät kaikkiaan noin 23 900 hakemusta.

Laurean AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtaviin koulutuksiin oli tämän syksyn yhteishaussa haettavana 942 aloituspaikkaa. Ensisijaiseksi vaihtoehdokseen Laurean oli valinnut yli 6 700 hakijaa. Jokaista tarjolla ollutta aloituspaikkaa kohden oli siten keskimäärin 7,1 ensisijaista hakijaa. Laurean koulutusten vetovoima on jo useiden vuosien ajan ollut huippuluokkaa Suomessa. Esimerkiksi viime kevään yhteishaussa Laureaan haki noin 5 700 ensisijaista hakijaa.

Lohjalle yli 170 ensisijaista hakijaa

Syksyn haussa Lohjan kampuksen koulutuksista tarjolla olivat liiketalouden opinnot monimuotototeutuksena sekä sairaanhoitajan opinnot monimuotototeutuksena. Aloituspaikkoja Lohjan kampuksen koulutuksiin oli tarjolla yhteensä 65. Ensisijaiseksi hakukohteekseen Lohjan oli valinnut yli 175 hakijaa. Kaikkiaan hakemuksia Laurean Lohjan kampuksella toteutettaviin koulutuksiin lähetettiin yli 900.

Yhteishaun valintaprosessi jatkuu lokakuussa järjestettävillä valintakokeilla. Nyt haettavana olleet koulutukset alkavat tammikuussa 2021.

Monimuoto-opinnot edelleen suosituimpia hakukohteita

Joustavan opiskelun mahdollistavat monimuoto-opinnot kasvattavat suosiotaan tasaisesti. Monimuotototeutus tarjoaa joustavuutta opintoihin ja arkeen. Opintoja käydään lähipäivien lisäksi itsenäisemmin, kuin tavallisessa päivätoteutuksessa ja opiskelumuoto sopii hyvin esimerkiksi töissä käyville opiskelijoille.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski kertoo olevansa vaikuttunut suuresta kiinnostuksesta Laurea-ammattikorkeakoulun koulutusta kohtaan.

–Näyttää siltä, että kysyntä joustaville koulutusratkaisuille, joita Laureassa on kehitetty, on edelleen kasvussa. Työn ja opiskelun sujuva yhdistäminen ammatillisessa korkeakoulutuksessa on erityisen tärkeää ja siihen me haluamme Laureassa panostaa, Koski toteaa.

Yhteishaun päätyttyä voi opiskelupaikka Laureassa avautua myös erillishaun kautta. Syyskuun aikana erillishaku avautuu Laurean turvallisuuden ja riskienhallinnan, liiketalouden, fysioterapian ja tietojenkäsittelyn koulutuksiin sekä restonomi- ja sairaanhoitajakoulutuksiin.