Tänään: 19.07.2024

Toimittaja

Laurinpäivä tuo monenlaista ohjelmaa Lohjan keskustaan

laurin päivä, lohja, tapahtuma

Laurinpäivä järjestetään lauantaina 7.8. Laurinkadun, Torikadun, Lohjan torin ja Keskusaukion alueella. Kyseessä on jo 37. Laurinpäivä, joten tapahtumalla on pitkähköt perinteet osana Lohjan kesää.

Tapahtuma alkaa jo klo 7.00 kirpputorimyynnillä Laurinkadulla, Torikadulla ja Keskusaukiolla. Myynti jatkuu klo 14.00 asti. (Ilmaiset paikat, ilman ennakkovarausta). Klo 9.00–14.00 Laurinkadun kauppiailla on ulkomyyntiä. Klo 9.00 Laurinkadulla, Keskuskengän edustalla järjestetään myös ilmainen kahvitarjoilu, jossa Nummenkylän martat tarjoilevat Lohja-kahvia. Lapsille on pomppulinna säävarauksella Keskusaukiolla klo 9.00–14.00. Lohjan Museolla pidetään 45 minuutin asahiharjoitus klo 13.00 (vapaa pääsy, ohjaus Mandaram).

Lohjan torilla on ohjelmaa pitkin päivää. Kello 9.30 pidetään 15 minuutin asahiharjoitus (ohjaus Mandaram). Klo 10.30 esiintyy Mieskuoro Lohjan Miehet. Klo 11.00 vuorossa on Lohjan Teatterin syksyn ohjelmiston esittely. Klo 11.30 Mieskuoro Lohjan Miehet esiintyy uudelleen ja klo 12.00 valitaan Vuoden 2021 Lauri. Klo 12.30 Lohjan kaupunginorkesteri tarjoilee toritanssit Hannu Lehtosen ja Arriba Combon tahtiin. Musiikin johdosta vastaa Kimmo Leppälä.

Lohjan matkailusta muistutetaan, että tapahtumaan tullaan vain terveenä ja muistetaan korona-ajan varotoimet: Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta koko ajan. Ei yskitä eikä aivastella toisia päin ja pestään käsiä ahkerasti sekä käytetään desiä tarvittaessa. Pidetään turvavälit, eli suodaan jokaiselle tapahtumakävijälle mahdollisuus pieneen välimatkaan. Tämä huomioidaan erityisesti jonoissa ja kohdissa, joissa on pientä ruuhkautumisen poikasta. Myöskään myyjäksi kirppikselle ei tulla, jos flunssaoireita ilmenee. Kaikkia tapahtuman myyjiä suositellaan ottamaan käsidesiä myyntipöydälle sekä omaan että asiakkaiden käyttöön. Tapahtuman järjestäjille ja kirpputorimyyjille suositellaan maskin käyttöä tapahtuman ajan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Laurin päivän järjestävät Lohjan kaupungin matkailu ja kaupunkisisällöt yhdessä Keskuskengän kanssa.

Tänä vuonna vuorossa on jo 37. Laurinpäivä.

Jäätelöllä suu makeaksi

Laurinpäivä on huomioitu myös Lohjan torin Pingviini-jäätelökioskissa.

–Meillä on ollut tapana tehdä erikoisannoksia tapahtumien ja juhlapäivien, kuten äitienpäivän, halloweenin ja koulujen päättymisen ja alkamisen aikaan. Ajattelimme, että Laurinpäiväksikin voisi kehittää jonkin kivan jutun, koska asiakkaat pitävät yllätyksistä, kertoo Rea Rahola-Liukkonen.

Laurinpäivän annoksesta löytyy viittä eri makua. Nimeltään annos on Vielä on kesää jäljellä.

–Se on raikas annos, josta löytyvät kesän kevyet sorbettimme vadelma-mansikka, tutti frutti ja mango-passion sekä tavalliset mansikka- ja päärynäjäätelöpallot, Rahola-Liukkonen esittelee.

Herkuttelu jatkuu Lohjan torilla samana päivänä 7.8. Pehmisten Yön merkeissä. Jäätelökioski on avoinna yhteen asti yöllä ja pehmisten hinnat laskevat sitä mukaan, mitä myöhäisempi ajankohta on. Tapahtuma järjestetään ihmisten toiveesta.

–Kokeilimme Pehmisten yötä viime vuonna ja saimme siitä niin hyvää palautetta, että jaksoimme sen voimalla koko syksyn. Keski-ikäiset ja perheetkin tulevat jäätelölle vielä illalla. Kyseessä on viimeinen viikonloppu ennen koulujen alkamista, joten haluamme jättää ihmisille kivan muiston kesästä ja iloisen mielikuvan talvea vasten. Seuraavaa kesää odotellessa, Rahola-Liukkonen sanoo.

Nummelassa OP-Talon Pingviini-kioskilla järjestetään samaan aikaan Tötteröiden Yö.

SMS

Laurinpäivän jäätelöannos on nimeltään Vielä on kesää jäljellä.