Laurinpäivä järjestetään Lohjan keskustassa lauantaina 8.8. Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala kertoo, että Laurinpäivää vietetään jälleen perinteisissä tunnelmissa. Keskustan kaduilla on mahdollisuus kirpputorimyynnille, tarjolla on ilmaista kahvia ja torilavalla on luvassa ohjelmaa. Lasten iloksi Keskusaukiolle kohoaa pomppulinna, jos sää vain sallii sen.

Ohjelma vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna luvassa on seuraavaa: 7.00–14.00 kirpputorimyyntiä Laurinkadulla, Torikadulla ja Keskusaukiolla. (Ilmaiset paikat, ei ennakkovarausta.) Kello 9.00–14.00 Laurinkadun kauppiaiden ulkomyyntiä. 9.00 ilmainen kahvitarjoilu Keskuskengän edustalla, Nummenkylän martat tarjoilemassa Lohja-kahvia. 9.00–14.00 pomppulinna.

Ohjelma Lohjan torilla: Kello 11.15 Voimisteluklubi Lohjan ulkoesitys (kilpavoimistelijat). 11.45 Tanssikoulu ToeStar showtanssiryhmän esitys Elokuun aamu ja katutanssiryhmän esitys Do it like me. 12.00 Vuoden 2020 Laurin valinta. 12.20 Lohjan teatterin makupala Viulunsoittaja katolla -musikaalista. 12.30 Tanssikoulu ToeStar vogue ryhmän esitys Throne that saint but follow a diva. 12.40 Voimisteluklubi Lohjan ulkoesitys (kilpavoimistelijat). 12.55 Laura Hannuksen tankotanssiesitys Crazy. Ohjelma torilavalla päättyy 13.00.

Laurinpäivän yhteydessä vietetään nyt myös Lohja-kahvin 1-vuotissyntymäpäivää ja siksi kahvitarjoilun kahvi on Lohja-kahvia. Lohjan matkailussa on myös Lohja-kahvin erikoistarjous, jos kahvia haluaa nauttia kotonakin tai ostaa vaikka tuliaiseksi. Tarjous on voimassa 8.8 kello 10.00–15.00 niin kauan kuin kahvia riittää.

Tapahtuman järjestävät Lohjan kaupungin matkailu ja Keskuskenkä.

Vuoden Lauri

Ermala kertoo, että Laurinpäivä on alun perin kaupungin matkailun ja Laurinkadun kauppiaiden aloittama tapahtuma, jonka tavoitteena on vilkastuttaa keskustan elämää ja tuoda keskustan tarjontaa esille. Nyt vuorossa on jo 36. Laurinpäivä.

Alusta asti päivän ohjelmaan on kuulunut Vuoden Laurin valinta. Ensimmäinen Lauri valittiin vuonna 1985. Viimeisen kymmenen vuoden aikana palkituiksi ovat tulleet vuonna 2010 Teija Seppälä (tanssistudio Funkan perustaja), 2011 historioitsija Esa Koskinen, 2012 sokerileipuri Timo Stolpe (kondiittori, St Honoré), 2013 yrittäjä Jutta Österberg (Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Aplicon), 2014 opas Irja Olkinuora, 2015 oopperalaulaja Jyrki Anttila, 2016 radiojuontaja Anssi Honkanen, 2017 kirjailija Johanna Tuomola, 2018 yrittäjätJukka Turunen ja Timo Ranta (Café Lauri) ja 2019 yrittäjät Harri Teperi ja Janne Teperi (Unkanbaari).

–Lauri on aina lohjalainen, asuu Lohjalla ja toimii oman työnsä, toimintansa ja persoonansa kautta esimerkillisenä Lohjan edustajana. Lauri on ennen kaikkea tekijä, joka toiminnallaan edistää lohjalaisuutta tai Lohjan tunnettuutta kuntarajojen ylikin. Lauri voi olla myös esimerkillinen hyväntekijä tai henkilö, joka on aikaan saanut lohjalaisittain jotain paikkakunnalle koituvaa erityistä hyvää. Lauri voi miehekkäästä nimestään huolimatta olla mies tai nainen, Ermala kertoo.

Tänä vuonna Laurin kuljettajana toimii Seppo Tuovinen vuoden 1941 Mersedes Benzillä.

Laurinpäivän ohjelmassa on luvassa mm. tanssiesityksiä ja teatterimaistiaisia.

Huomioita kirppismyyjille

Kirpputorimyynti on jälleen mahdollista maksutta kello 7.00–14.00 välillä Laurinkadun, Torikadun ja Keskusaukion alueella. Kirpputoripaikat ovat edellä mainittujen katujen jalkakäytävillä ja Keskusaukiolla. Parkkiruudut jätetään tyhjiksi autoja varten. Lauantaina avoinna olevien liikkeiden eteen ei saa mennä, jos ei ole asiasta erikseen sopinut liikkeen pitäjän kanssa. Jos liike on merkinnyt ikkunoihin huomion varatusta paikasta tai kiellon kirpparimyynnille tätä noudatetaan. Liikkeet voivat myös itse harrastaa ulkomyyntiä tuona päivänä. Jos paikasta on epäselvyyttä, on Keskuskengän yrittäjä Harry Saarinen paikalla kello 7.00 alkaen. Häneltä voi kysyä neuvoja ja apuja. Myös kirpputorimyyjiä pyydetään jättämään turvaväli 1–2 metriä viereiseen myyjään. Jos mahdollista, suositellaan myyjiä ottamaan käsidesiä myyntipöydälle sekä omaan että asiakkaiden käyttöön. Ethän tule myymään, jos sinulla on mitään flunssaan viittaavia oireita. Kirpputoripaikkoja ei varata etukäteen.

Koronatilannetta seurattiin pitkään

Ermala kertoo, että koronavirustilanteen vuoksi tapahtuman järjestämistä pohdittiin lähelle tapahtuma-ajankohtaa saakka ja seurattiin, miten tilanne kehittyy. Nyt tapahtuma on mahdollista pienillä huomioilla järjestää. Tapahtumakävijöiden tuleekin huomioida pari asiaa: Tulethan tapahtumaan vain terveenä. Jos flunssaoireita ilmenee, älä lähde tapahtumaan ollenkaan. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta koko ajan. Ei yskitä, eikä aivastella toisia päin ja pestään käsiä ahkerasti sekä käytetään desiä tarvittaessa. Pidetään turvavälit, eli suodaan jokaiselle tapahtumakävijälle mahdollisuus pieneen välimatkaan. Tämä huomioidaan erityisesti jonoissa ja kohdissa, joissa on pientä ruuhkautumisen poikasta.

SMS