Tänään: 22.07.2024

Lohjan Vuoden joukkue: Lohja Lions

Tunnustusta on mukava saada, varsinkin kun se tulee yllättäen. Lions sai tunnustusta seuratyöstään voittamalla Lohjan Vuoden joukkueen palkinnon. Tänä vuonna palkinnon jakaminen oli annettu raadin tehtäväksi, ja raatina toimi Liikuntakeskus Oy:n hallitus. Vuoden joukkueeksi oli ehdolla yhdeksän joukkuetta. Lionsin valinnan perusteina olivat mm. harrastajamäärän kasvattaminen sekä miesten III-divisioonan voitto. Lisäksi raati valitsi vuoden urheilijaksi kestävyysjuoksija Saara Nikanderin.

Äkkiseltään arvioituna Lohjalla toimii reilu sata urheiluseuraa. Näistä monessa tehdään erittäin arvokasta ja pyyteetöntä työtä lohjalaisten liikuttamiseksi ja urheilun harrastamisen mahdollistamiseksi. Usein meiltä unohtuu se vapaaehtoisten puuhamiesten ja –naisten tekemä valtava työ jotta harrastaminen, liikkuminen, urheileminen ja kilpaileminen olisi mahdollista. Valitettavan monen urheiluseuran toiminta lepää yhden tai kahden ihmisen harteilla. Kun seuraa pyörittää aktiivinen ja energinen puuhamies tai –nainen, se alkaa helposti tuntua itsestäänselvyydeltä. Mutta jos aktiivitekijä jostain syystä siirtyykin syrjään, toiminta saattaa hetkeksi lamautua tai loppua kokonaan. Hyvässä seuraorganisaatiossa vastuita jaetaan eikä toiminta ole yhden tai kahden ihmisen varassa. Suomen urheiluhistoriassa on liian paljon seuroja joiden toiminta on kaatunut kun se yksi aktiivinen tekijä ei enää jaksakaan pyörittää toimintaa.

Leijonaperheessä onneksi tekijöitä löytyy. Varsinkin naisten ja miesten joukkueet avustavat toisiaan ottelutapahtumien järjestämisessä. Mitä olisikaan Lionsin ja Lionessesin pelit ilman mokkapaloja, grillattuja makkaroita tai maskottia. On paikallaan kiittää kaikkia niitä jotka tekevät ja ovat vuosien saatossa tehneet pyyteetöntä työtä Lionsin eteen. Kiitos.

Ville Montonen, Lohja Lionsin tiedotusvastaava