Amerikkalaisella jalkapallolla on vahva historia Lohjalla. Lähes jokainen joka on Lohjalla pidempään asunut tuntee jonkun joka on pelaa tai on pelannut Lionsissa. Seura on perustettu 1998 joten tänä vuonna tulee 20 vuotta täyteen. Matkalle mahtuu paljon tarinoita, persoonia ja tapahtumia.

Laji on siitä erityinen, että se sopii lähes kaikenikäisille- ja kokoisille. Yleinen harhakäsitys on että sitä voi pelata vain isot ja tyhmät. Todellisuudessa peli on erittäin taktinen ja eri pelipaikoille vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi viime kauden tähtipelaaja Leevi Pikkarainen on 165cm pitkä, joten iso koko ei todellakaan ole vaatimuksena. Lionsilla on miesten lisäksi junioritoimintaa sekä naisten joukkue. Joukkueisiin voi tulla mukaan oikeastaan koska vaan, harjoitusajat ja yhteystiedot löytyvät seuran kotisivuilta www.lohjalions.fi. Talven ja kevään aikana Lions järjestää myös kokeilupäiviä, jotka on suunnattu nimenomaan lajiin tutustumiseen ja kokeilemiseen. Lapsille ja nuorille avautuu hiihtolomalla erinomainen mahdollisuus tutustua lajiin ilmaiseksi hiihtolomaleirillä. Siitäkin löytyy lisätietoa kotisivuilta.

Ensi kesänä Harjun kentällä päästään näkemään entistä enemmän amerikkalaista jalkapalloa. Viime kesänä Lionsin kotipeleihin Harjun kentälle saatiin satapäiset yleisöt, ja finaalia oli katsomassa yli 300 katsojaa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudelle. Lohja Lions nousi viime kauden 3-divisioonan mestaruuden jälkeen 2-divisioonaan ja Hangon kanssa yhteistyössä perustettu UNC Crusaders pelaa 1-divisioonassa. Naisten joukkue Lohja Lionesses nousi myös 1-divisioonaan. Yhteensä Lohjalla tullaan näkemään kesän aikana yli tusinan verran pelejä, ja vieraspeleistäkin tehdään suorat lähetykset Youtubeen mahdollisuuksien mukaan. Nyt onkin hyvä hetki liittyä leijonalaumaan joko kentälle tai katsomoon!