Tänään: 18.07.2024

Päätoimittaja

Liessaaren laiturista tilapäinen ratkaisu korvaamaan Liessaaren silta

Liessaaren silta, Liessaari

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 18.6.2024 kuntotutkimusraportin pohjalta, että Liessaaren ristikkosillan käyttö kielletään välittömästi ja sillalle kulkeminen estetään. Silta on näin ollen suljettu käytöstä 19.6.2024 alkaen. Kielto koskee myös veneilijöiden kulkua sillan ali.

Tilapäisenä ratkaisuna tuodaan Liessaaren laituri ristikkosillan tilalle. Torstaina 20.6. aloitetaan laiturin siirto sekä portaiden ja kaiteiden rakentaminen. Kaupunki pyrkii löytämään mahdollisimman pian myös esteettömän ratkaisun muun muassa liikuntarajoitteisia tai lastenvaunujen kanssa liikkuvia varten.

Venekuljetukset saaren asukkaille on aloitettu

Välttämättömiä venekuljetuksia hoitaa Majakka Watersports, joka on paikalla päivystämässä keskiviikkona 19.6. klo 21 asti. Vene päivystää myös torstaina 20.6. klo 7-21 välisenä aikana. Vene kulkee Liessaaren uimarannan ja Ojamon venelaiturin välillä. Veneeseen saa yhteyden numerosta 040 044 0516 (huomioittehan, että puhelinnumero on tarkoitettu vain tälle reitille).

Veneeseen voi ottaa mukaan laukkuja ja muuta tarvittavaa. Vene ei ole esteetön, mutta esimerkiksi pyörätuoli on mahdollista kantaa veneen kyytiin. Rakennustarvikkeiden vienti ei tällä hetkellä venekyydillä ole mahdollista. Myös kaiken suuremman kaluston, kuten mönkijöiden siirtäminen ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista. Kaupunki pyrkii löytämään myös tähän ratkaisun mahdollisimman pian.