Tänään: 13.07.2024

Päätoimittaja

Lindex ottaa käyttöön tekstiilijätteestä valmistetun suomalaisen Infinna™-uusiokuidun

lindex, tarjous, verkkokauppa

Lindex vahvistaa sitoutumistaan kiertotalouteen tekemällä pitkäaikaisen sopimuksen suomalaisen Infinited Fiber Companyn kanssa ja ottamalla käyttöön patentoidun tekstiilijätteestä valmistetun Infinna™-uusiokuidun. Lindexin yhteistyö Infinited Fiberin kanssa on tärkeä askel kohti entistä kestävämpää ja kiertotalouden mukaista valikoimaa, jossa raakamateriaalina käytetään yhä enemmän kuluttajien tekstiilijätettä.

Muutosta tarvitaan, koska vain murto-osa kaikesta maailman tekstiilijätteestä kierrätetään. Olemme iloisia nähdessämme Infinited Fiberin kaltaisten toimijoiden luovan mahdollisuuksia tekstiilijätteen hyödyntämiselle. Infinited Fiberin teknologia mahdollistaa kiertotalouden suljetun kierron, sillä he pystyvät muuntamaan kuluttajilta syntyvää tekstiilijätettä uudeksi ja laadukkaaksi puuvillan kaltaiseksi tekstiilikuiduksi. Tästä hyötyy Lindexin lisäksi koko tekstiiliteollisuus. Voimme yhdessä luoda positiivista muutosta tekstiiliteollisuudessa samalla, kun Lindexillä edistämme omaa matkaamme kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintaa ja vähennämme ympäristövaikutuksiamme.

Annette Tenstam, Lindexin Strategic Lead Circularity & Environmental Sustainability.

Infinited Fiberin Infinna™ on ainutlaatuinen, patentoitu uusiotekstiilikuitu, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Se on pehmeää ja luonnollisen näköistä materiaalia, joka muistuttaa puuvillaa. Innovatiivisen teknologian avulla pääosin puuvillasta koostuva tekstiilijäte muunnetaan uudeksi laadukkaaksi materiaaliksi. Ottamalla käyttöön Infinna™-kuidun Lindex laajentaa materiaalivalikoimaansa ja tarjoaa uuden vaihtoehdon puuvillalle ja muille selluloosapohjaisille kuiduille.

Lindexin yhteistyö Infinited Fiberin kanssa on pitkäaikainen sopimus, jonka tavoitteena on varmistaa tekstiilijätteestä valmistetun Infinna™-uusiokuidun saatavuus, kun kaupallisen mittakaavan tehdas aloittaa toimintansa vuoden 2026 aikana. Lindex aloittaa ensi vuonna 2024 suunnittelun ja uuden materiaalin kokeilun valmistautuakseen tuotannon tulevaan laajentamiseen.

Olemme hyvin onnellisia yhteistyöstä Lindexin kanssa. Pitkäaikaisen yhteistyömme avulla voimme tarjota Lindexille kiertotalouden mukaisen ja laadukkaan materiaalivaihtoehdon samalla tukien Lindexiä tavoitteessaan saada aikaan muutos tulevia sukupolvia varten. Odotamme innolla, että saamme nähdä Infinna™-materiaalista valmistettuja Lindex-tuotteita ja samalla osoittaa, miten jätetekstiili voi saada uuden elämän laadukkaana uusiomateriaalina. Yritysten ei tarvitse valita laadun, mukavuuden tai tyylin väliltä. 

Kirsi Roine, Infinited Fiber Companyn Key Account Director

Kestävien materiaalien osuuden lisääminen ja luonnonvarojen kulutuksen vähentäminen ovat merkittäviä tekijöitä Lindexin muutosmatkalla kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintamallia ja kestävyyslupauksen toteutumista.

Lindex on ruotsalainen muotiketju, joka on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi Euroopan johtavista nimiä alalla. Yhtiöllä on noin 440 myymälää 18 eri markkinalla sekä laajeneva verkkomyynti, joka palvelee asiakkaita sekä oman verkkokaupan että kolmansien osapuolien alustojen kautta.

Lindexin liikeidea on suunnattu erityisesti muotitietoisille ja hintatietoisille naisille. Valikoima on monipuolinen, sisältäen naisten alusvaatteita, naistenvaatteita ja lastenvaatteita. Yhtiö pyrkii kasvamaan ja laajentamaan toimintaansa sekä omien kanaviensa kautta että yhteistyössä franchise-toimijoiden ja globaalien muotiverkkoalustojen kanssa.

Vastuullisuus ja kestävyys

Lindex ottaa toiminnassaan huomioon vastuullisuuden ja kestävyyden. Yhtiö on sitoutunut naisten voimaannuttamiseen, maapallon kunnioittamiseen ja ihmisoikeuksien turvaamiseen. Tämä on osa Lindexin kestävyyslupausta tuleville sukupolville.

Koska Lindex on osa Stockmann-konsernia, se pystyy hyödyntämään konsernin resursseja ja verkostoja vastuullisuustyössään. Tämä yhteistyö auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa ja tekee siitä vahvemman toimijan alallaan.

Tuotevalikoima

Lindexin valikoima kattaa monia eri tuotekokonaisuuksia, joista asiakkaat voivat löytää jotakin jokaiseen tarpeeseen. Tarjolla on sekä trendikkäitä että klassisia vaihtoehtoja.

Yritys panostaa erityisesti naisten vaatetukseen, mutta lastenvaatteet ovat myös merkittävä osa valikoimaa. Laadukkaat ja tyylikkäät vaatekappaleet pyritään tarjoamaan kilpailukykyiseen hintaan.

Verkkokauppa ja myymälät

Lindexillä on laaja verkkokauppa, joka palvelee asiakkaita ympäri maailmaa. Verkkokaupan lisäksi yhtiöllä on lähes 500 myymälää eri puolilla Eurooppaa. Nämä myymälät tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden sovittaa ja ostaa tuotteita paikan päällä.

Tämän lisäksi yritys tekee yhteistyötä useiden third-party-alustojen kanssa, mikä lisää sen näkyvyyttä ja saavutettavuutta eri markkinoilla.

Franchise-toiminta ja yhteistyökumppanit

Yritys on myös aktiivinen franchise-toiminnassa, ja tekee yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa globaalisti. Tämä antaa Lindexille mahdollisuuden laajentua uusille markkinoille helpommin ja nopeammin.

Franchise-mallin avulla yhtiö pystyy levittäytymään globaalisti, säilyttäen samalla tietyn kontrollin brändinsä yllä. Tämä malli antaa myös yhteistyökumppaneille mahdollisuuden hyötyä Lindexin vahvasta brändistä ja asiantuntemuksesta.

Selkeä listaus Lindexin toiminnasta

  • Yksi Euroopan johtavista muotiketjuista
  • Noin 440 myymälää 18 eri markkinalla
  • Verkkokauppa sekä oma alusta että third-party-alustat
  • Kattava naisten ja lasten vaatevalikoima
  • Vastuullisuus ja kestävyys keskiössä
  • Osa Stockmann-konsernia
  • Laajentuminen franchise-toiminnan ja globaalien yhteistyökumppanien kautta

Tulevaisuuden näkymät

Lindex on sitoutunut jatkamaan kasvuaan ja laajentamaan toimintaansa tulevaisuudessa. Kestävyys ja vastuullisuus tulevat olemaan yhä merkittävämmässä roolissa yrityksen strategiassa.

Toiminta pyritään jatkuvasti kehittämään niin, että se palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, samalla kun otetaan huomioon ympäristövaikutukset ja sosiaaliset näkökulmat.

2 kommenttia artikkeliin ”Lindex ottaa käyttöön tekstiilijätteestä valmistetun suomalaisen Infinna™-uusiokuidun”

Kommentointi on suljettu.