Lukki-kirjastojen eli Karkkilan, Lohjan ja Vihdin kirjastojen asiakkaat voivat nyt lainata 15 e-kirjaa tai e-äänikirjaa kuukaudessa. Normaalisti asiakkaat voivat lainata enintään 8 e-kirjaa tai e-äänikirjaa kuukaudessa, mutta koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ja kirjastojen kiinniolon ajaksi kuukausikohtaista enimmäislainamäärää on nostettu.

E-kirjat ja e-äänikirjat ovat lainattavissa Biblio-palvelun kautta. Biblion käyttöön tarvitaan internet-yhteys, Lukki-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi. Lukki-kirjastojen asiakkaat voivat valita luettavaa ja kuunneltavaa tuhansista e-kirjoista ja e-äänikirjoista. Lisätietoa Bibliosta ja muista Lukki-kirjastojen asiakkailleen tarjoamista e-aineistoista löytyy osoitteesta lukki.finna.fi. E-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi tarjolla on sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman eri kielillä, suomenkielisiä videokursseja laulun ja eri soittimien opiskeluun sekä klassista musiikkia. E-aineistojen käytöstä ei voi kertyä myöhästymismaksuja.

Lukki-kirjastot ovat suljettuina eivätkä kirjastoautot liikennöi 13.5.2020 asti. Sulku koskee myös omatoimikirjastoja. Aluehallintoviraston suosituksesta myös kirjastojen palautusluukut ovat kiinni, eikä kirjastoista ole mahdollista saada lainaan muuta kuin e-aineistoja. Sulun aikana erääntyvien lainojen eräpäiviä siirretään eteenpäin. Noutoa odottavat varaukset eivät vanhene, eikä uusia varauksia ei voi tehdä sulun aikana.