Tänään: 14.07.2024

lohja 700 race

Päätoimittaja

Lohja 700 Race -tapahtumassa kiihdytellään ensi lauantaina

lohja 700 race

lohja 700 race
lohja 700 race

Lauantaina 19. elokuuta järjestetään Lohja 700 Race -tapahtuma, joka on yksi lukuisista merkkivuoden juhlallisuuksista. Se poikkeaa kuitenkin muista tapahtumista omalla ainutlaatuisuudellaan. Kyseessä on nimittäin kattava sekä monipuolinen tilaisuus, joka on suunnattu kaikille moottoriajoneuvoista ja niiden kanssa harrastamisesta kiinnostuneille. 

Tapahtuma järjestetään Kirkkokentän, Laurentius-koulun ja Lohjan museon alueilla klo 10-16. Tilaisuuden tarkoituksena on esitellä laaja-alaisesti moottoriharrastusta ja antaa nuorille tietoa turvallisesta liikennekäyttäytymisestä. 

Paikan päältä löytyy runsaasti vanhanaikaisia autoja ja moottoripyöriä, kilpaveneitä sekä sähköautoja, jotka ovat asetettu esille eri puolille tapahtuma-aluetta. Myös VPK on paikalla esittelemässä kalustoaan. 

Mukana kymmeniä yrityksiä

Kirkkokentälle muodostetaan karting-rata, jonne ilmoittautuneet pääsevät ajamaan pientä maksua vastaan. Ilmoittautuminen kuuluu tehdä ennakkoon Nuori Lohjan nettisivuilta löytyvällä lomakkeella, joka on auki 12.8. klo 8 – 19.8. klo 9 tai niin pitkään kuin vapaita aikoja riittää. Ajajan on oltava yli 10-vuotias ja pituudeltaan vähintään noin 140 cm. 

Laurentius-koulun läheisyyteen taas rakennetaan pienemmille lapsille suunnattu liikennekylä, jossa on mahdollisuus tutustua turvalliseen liikkumiseen.

– Lisäksi paikan päältä löytyy paljon hyvää mieltä, lupaa Asemakirkon puheenjohtaja Raimo Peräkylä

Hän on ollut mukana toteuttamassa tapahtumaa Lohjan kaupungin nuorisotyöntekijän Taisto Soinin kanssa. He ovat yhdistäneet voimansa ja saaneet paljon aikaiseksi. 

– Lohja 700 Race -tapahtumassa on mukana seitsemän eri seurakuntaa ja neljäkymmentäkaksi yritystä, Peräkylä muistelee. – Ja juurikaan kukaan ei ole kieltäytynyt yhteistyöstä. 

Peräkylä yrittää edelleen vaalia uusia yrittäjiä mukaan tapahtumaan, jotta sen anti olisi mahdollisimman suuri. Esimerkiksi Liisan kahvila sekä Laurentius-talon ravintola Cafe Aino ovat avoinna tapahtuman ajan ja osallistuvat siten toimintaan. 

Moottoriharrastus on monelle nuorelle merkityksellinen

– Kaikki ei pelaa tietokoneilla tai näppäile puhelimia, Peräkylä muistuttaa. – Osa haluaa räpläillä moottoreita ja työskennellä niiden parissa. 

Lohjan Nuorisotyön Moottoripaja on tällaisille nuorille oivallinen paikka toteuttaa omaa harrastustaan. Yläasteikäisille ja sitä vanhemmille suunnattu Moottoripaja on avoinna lauantaisin klo 13-16. Paikka löytyy Tynninharjun läheisyydestä, osoitteesta Sairaalatie 4. 

– Siellä korjataan ja rakennetaan ralliautoja sekä mopoja, paljon erilaista tekemistä löytyy, Soini selittää. – Nuoret voivat lisäksi tuoda omia mopoja laitettaviksi. 

Moottoripaja tekee tiivistä yhteistyötä Asemakirkon kanssa. Heidän yksi tärkeimmistä tehtävistään on ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Peräkylä kertoo olevansa välillä huolestunut nuorten hyvinvoinnista. 

– Sen takia on tärkeää, että saadaan tällaista yhteistä tekemistä. 

Soini ja Peräkylä kannustavat perheitä ja nuoria tulemaan Lohja 700 Race -tapahtumaan. 

– Niin laaja kattaus kaikkea kiinnostavaa, että jokaiselle varmasti löytyy jotain mieleistä, lupaa Soini.

Etukäteen ilmoittautuneet pääsevät kokeilemaan tapahtumassa karting-autoja.

Etukäteen ilmoittautuneet pääsevät kokeilemaan tapahtumassa karting-autoja. 

AK