Kahvilakaupunkina tunnettu Lohja juhlii kahvilapäivää tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Mukana tapahtumassa on sekä uusia tuttavuuksia, että entuudestaan tuttuja kahviloita.

Ainutlaatuista kahviloiden yhteistapahtumaa onkin vietetty Lohjalla jo vuodesta 2015 lähtien. Kahvilapäivästä on vuosien saatossa tullut merkittävä osa Lohjan kahvikulttuuria, joka tunnetaan jo ympäri Suomen.

Tänä vuonna perinteinen kahvilapäivä järjestetään torstaina 8.6.

Kahvilapäivässä mukana olevilla kahviloilla on lukuisia kahvilapäivän tarjouksia sekä kahvierikoisuuksia ja herkkuja. Monet kahvilat ovatkin kehittäneet päivän kunniaksi esimerkiksi uusia tuotteita. Jokainen kahvila on mukana omalla tavallaan ja suunnittelee sekä toteuttaa tapahtumansa itsenäisesti.

Kahvilapäivän tärkeimpänä tavoitteena on herättää ihmisten uteliaisuutta, rohkaista heitä tutustumaan kahvilatarjontaan ja maistelemaan erilaisia tuotteita sekä kahveja.

Tapahtumia ja tarjouksia

Aurlahti Rantakafe sijaitsee keskeisellä paikalla Lohjan keskustassa, luonnonkauniin Lohjanjärven rannalla. Rantakafe on kohtaamispaikka, jonne on helppo tulla nauttimaan kauniista maisemista kahvikupin ääressä.

-Vietämme kahvilapäivää iloisissa ja aurinkoisissa merkeissä. Olemme avoinna klo 10–21. Suodatin- ja erikoiskahveja sekä makeita ja suolaisia itsetehtyjä leivonnaisia on tarjolla koko päivän, kertoo Pia-Liisa Meriranta Aurlahti Rantakafesta.

Kahvilapäivän kunniaksi luvassa on myös yhteislaulua, uutuustuotteita ja erikoistarjouksia.

-Klo 18 alkaen on yhteislaulua mieskuoro Lohjan Miehet -johdolla. Tapahtuma on kaikille ilmainen. Toivotamme kaikki tervetulleiksi, Meriranta toivottaa.

Rantakafe juhlistaa myös Lohjan 700-vuotisjuhlavuotta kesän aikana erilaisin tapahtumin. -Kesäkuusta lähtien juhlistamme Lohjan 700-vuotisjuhlavuotta monipuolisella tapahtumakalenterilla, jossa on luvassa eri genrejen musiikkia pääsääntöisesti paikallisten muusikoiden esittämänä. Julkaisemme tapahtumat sivuillamme toukokuun aikana, Meriranta kertoo.

Lohjan kahvilamaailman uusimpia tulokkaita on Laurinkadulla sijaitseva Espresso House, joka pääsee juhlistamaan kahvilapäivää ensimmäistä kertaa.

-Meistä on ihan mahtavaa päästä mukaan kahvilapäivään ensimmäistä kertaa. Kahvilamme avattiin viime lokakuussa, joten tämä on ensimmäinen kesämme Lohjalla, ja odotamme sitä innolla, Assistant Manager Tanja Saviaro kertoo.

Myös Espresso Housella on päivän kunniaksi ohjelmaa ja erikoistarjouksia. Torstaina 8.6 valikoimiin saapuu myös kesän uutuusjuoma. Lisäksi luvassa on tuote-esittelyjä suodatinkahveista kello 11 ja 15. Kahveja voi ostaa myös kotiin tarjoushinnoin.

-Kahvivisailua kahvilassa, osallistujien kesken arvotaan suositut kausikortit kahdelle henkilölle, Saviaro kertoo.

Mukana on myös idyllinen Lohjan museokahvila. Viihtyisään vanhan ajan museokahvilan valikoimaan kuuluvat mm. uunituoreet pullat, herkulliset kakut ja ruokaisat piirakat. Lämpimiin kesäpäiviin viilennystä tuovat jäätelöt ja kylmät virvokkeet.

-Museokahvilassa on kahvilapäivänä tarjolla lohjalaisia leivonnaisia eri puolilta Lohjaa. Löytyy mm. Nummi-Pusulaleivosta, Pusulan ruustinnan kahvikakkua ja Karstun kakkua, kertoo Museokahvilan Johanna Selenius.

Kahvilapäivä aloittaa samalla myös Museokahvilan Brita-kakku kauden.

Kahvilapäivän kierroksella voi poiketa myöskin Hilman Herkussa. Lounaskahvila Hilman Herkku sijaitsee Virkkalan ydinkeskustassa. Tarjolla on makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä erikoiskahveja ja teetä.

-Kahvilapäivänä torstaina 8.6 Hilman Herkussa esiintyy duo Harmajat (Kari Saaristo ja Harri Paasio), kertoo Nina Granath Hilman Herkusta.

Tarjolla on myös kakkubuffet. Kahvilasta kerrotaankin, että jos asiakkaita riittää, myös pidennetty aukioloaika on mahdollinen.

Kahvilapäivä houkuttelee ihmisiä tutustumaan paikallisten kahviloiden valikoimaan ja maistelemaan kahveja sekä muita tarjolla olevia herkkuja. Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden tutustua paikalliseen kahvilamaailmaan. Lohjan ainutlaatuinen kahvilapäivä on yhteisöllinen tapahtuma, jossa kahviloiden omistajat yhdistävät voimansa palvellakseen asiakkaitaan. Kahvilapäivä onkin edelleen tärkeä osa Lohjan rikasta kahvilakulttuuria.