Lohja täyttää tänä vuonna 700 vuotta. Sen kunniaksi kaupunki kerää Sammatin oman pojan Elias Lönnrotin jalanjäljissä 700 tarinaa Lohjasta mylohja.fi -verkkosivulle.  

Kaupunki haastaa lohjalaiset ja paikalliset yritykset kertomaan tarinoitaan Lohjasta. Tarina voi olla kertomus merkittävästä, mielenkiintoisesta, hauskasta tai koskettavasta tapahtumasta historiasta tai nykypäivästä. Tärkeintä on, että tarina on totta ja liittyy Lohjaan.

– Haluamme ottaa kaikki lohjalaiset mukaan juhlavuoden viettoon. Yhteiset tarinat lisäävät yhteisöllisyyttä ja kohottavat Lohja-fiilistä. Odotan innolla, että pääsen lukemaan kaikki 700 tarinaa, Lohjan matkailupäällikkö Jannika Joutsenniemi sanoo. 

Koska Lohjan tarina jatkuu joka hetki, lohjalaiset voivat myös ryhtyä reportteriksi ja kertoa, mitä Lohjalla juuri nyt tapahtuu. 

– Jos olet esimerkiksi opettaja, voit haastaa oppilaasi reporttereiksi kertomaan, mitä Lohjalla tapahtuu juuri nyt, Joutsenniemi vinkkaa. 

Tarinoita voi kertoa esimerkiksi kirjoittajan kokemista elämyksistä, tapahtumista, opiskelusta, asumisesta, työnteosta tai yrittämisestä Lohjalla. Tarinoita saa kertoa niin monta tarinaa kuin haluaa. 

– Tee tarinaan naseva otsikko ja ingressi eli parin lauseen tiivistys tai poiminta tarinasta. Merkitse mahdolliset sitaatit lainausmerkeillä. Lisää tarinan tenhoa väliotsikoilla. Liitä mukaan tarinaasi liittyvä kuva. Yhden tarinan maksimipituus on 3000 merkkiä. Lohja Loves short stories, Joutsenniemi opastaa.

Tarinat voi lähettää tästä linkistä.

Lohja varaa oikeuden toimittaa juttuja sekä päättää, mitkä tarinat julkaistaan. Tarkista ennen juttusi hyväksymistä myöskin lähettämiisi materiaaleihin koskevat ohjeet ja ehdot.