Kuvassa Lohjan Bandidoksen Juha Karkio

Joka syksyiseksi perinteeksi jo muodostunut noin 200 moottoripyörän letka matkaa taas tulevana lauantaina eli 24.8. Lohjan läpi. Moottoripyörät kokoontuvat klo 15 alkaen Roution isolla ABC:llä, missä pyörät ovat myös yleisön nähtävillä. ABC:lta moottoripyörät lähtevät klo 16 aikoihin Roution läpi kohti Lohjan keskustaa missä yleisölle annetaan mahdollisuus kuvata pyörinä näiden kulkiessa liikennerajoitusten sallimalla nopeudelle sekä Laurinkadun että Kauppakadun kautta kohti Virkkalaa ja Kalkkipetterillä sijaitsevaa kerhotilaa, pyörät siis tekevät keskustassa ns. ringin. Cannonball MC ja Bandidos MC järjestävät järjestyksessään jo kuudennen Lohja runin ja moottoripyöriä on tällä kertaa tulossa aivan pohjoisesta Suomestakin niin pitkän matkan takaa, että järjestäjät ovat varanneet yöpymispaikkoja lohjalaisista majoitusalan liikkeistä.

Pahoittelemme pyöräkaravaanista johtuvaa hetkellistä haittaa muulle liikenteelle, mutta olemme nopeasti poissa tieltä, kertoo järjestävän moottoripyöräkerhon Lohjan Bandidoksen Juha Karkio.

Kärsivällisyyttä 30 minuutin ajalle

20 kilometrin matka kestää pyöräletkalta puolisen tuntia, ja muita liikenteessä olijoita pyydetään lauantaina pyöräilijöiden huomioimista. Pyöristä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan pyöriin ABC:n piha-alueelle lauantaina ennen karavaanin liikkeellelähtöä. Tapahtumaa varten ei ole erillistä liikenteenohjausta, mutta moottoripyörien edetessä voi matkan varrella olevat risteykset hetkellisesti ruuhkautua klo 16-16.30.

Aiemmista tapahtumista poiketen olemme avanneet tapahtumamme osittain myös ulkopuolisille, eli kun moottoripyörät pääsevät perille Kalkkipetterille, on kerhotilojen viereiselle parkkialueelle järjestetty istumapaikkoja ja paikalle on tulossa myös salolainen Höyrymara grilliautonsa kanssa. Näin kiinnostuneet voivat tulla paikan päälle tutustumaan pyöriin ja kuuntelemaan musiikkia yleisölle varatulla alueella, kertoo Karkio. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita.

Höyrymarassa on tarjolla perinteinen höyryruokavalikoima. Suosittu iltapala Höyrymaralla on hodari tai lihis nakeilla.

Halusimme tällä palvelulla ja tapahtumalla näyttää, että meihin voi hyvin uskaltaa ottaa yhteyttä ja tulla tapahtumaan. Aiempina vuosina monet ovat kyselleet mahdollisuuksista ja autoilla on ollut paljon liikennettä kerhotalon lähellä juuri niitä lauantaina, kun Lohja Run on aiemmin ollut, joten tällä kertaa ajattelimme avata tapahtumaa myös yleisölle.