Ravintolapäällikkö ja kokki Mikke Kinni avasi lokakuun alussa KULMA Salad Barin Laurinkadulle. Ravintolan mottona on olla raikas ja rehti salaattibaari. Ainakin ensivaikutelma paikasta sopii hyvin yhteen moton kanssa, sillä ravintola onnistuu olemaan yleisilmeeltään samalla sekä tyylikäs että kodikas. Lisäksi valoisa tila tuo raikkautta hämärämpäänkin syyspäivään.

–Pari kuukautta sitten huomasin, että tämä tila on vapaa. Olen jo pitkään ajatellut, että haluaisin toteuttaa ravintolan tällä konseptilla. Kun tila löytyi, homma lähti liikkeelle. Kun tulin tähän tilaan sisälle, näin heti, millaisen ravintolan tästä saa tehtyä. On kiva nähdä, miten tämä vielä kehittyy, Kinni kertoo.

–Sisustuksessa on haettu rentoa meininkiä ja ihmisille hyvää fiilistä, kun he astuvat ovesta sisään. Tämä on omannäköiseni paikka ja mielestäni onnistunut, Kinni iloitsee.

Mikke Kinni oli jo pitkään ajatellut oman ravintolan avaamista. Kun sopiva tila vapautui, syntyi KULMA Salad Bar.

Salaatteja, uuniperunoita ja keittoja

Kinni kertoo, että ravintolan konsepti on suunniteltu asiakkaille nopeaksi, helpoksi ja terveelliseksi. Tarjolla on omavalintaisia salaatteja, uuniperunoita ja kasviskeittoja. Annokset voi koota lounaan monipuolisista vaihtoehdoista itselleen mieluisaksi.

–Halusin tehdä ravintolan, jossa tykkäisin itse käydä lounaalla. Pyrin itse syömään mahdollisimman kasvispainotteisesti ja tiedän, että Lohjalta on puuttunut tällainen ruokapaikka, jossa sitä puolta on kattavasti tarjolla. Tänä päivänä on tärkeää, että tällainen vaihtoehto löytyy.

Ruokalistalla on huomioitu myös erityisruokavaliot, joten vaihtoehtoja löytyy niin sekasyöjille kuin vegaaneillekin. Perjantaisin leivotaan pullaakin.

–Kuulemme mielellämme palautetta ja kehitysehdotuksia, jotta voimme vastata kysyntään mahdollisimman hyvin. Avajaispäivien aikana leivoimme pullaa, mikä osoittautui kovin mieluisaksi. Päätimme, että pidämme pullaperjantain eli leivomme aina perjantaisin tuoretta pullaa, Kinni kertoo.

Aluksi KULMA Salad Bar toimii lounasravintolana, mutta kysynnän mukaan aukioloaikoja saatetaan laajentaa myöhemmin. Ravintolassa on mahdollista järjestää myös yksityistilaisuuksia tai tilata annoksia omiin isompiinkin tilaisuuksiin.

Lounaan voi nauttia paikan päällä tai hakea helposti mukaansa. Kinni kertoo, että ruuan pakkausastioihin on kiinnitetty huomiota ympäristöarvoihin ja take away -astiat ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista.

–Halusin panostaa kestävään kehitykseen ja kierrätykseen. Se on ajan henki nykyään, Kinni toteaa.

Kestäviä arvoja vaalitaan muutenkin, esimeriksi ruokatarjoilu on suunniteltu niin, että ruokahävikki pysyy mahdollisimman pienenä.

–Meillä on hyvä vaihtuvuus ja aina tuoreet raaka-aineet, koska tilaamme kerralla sen verran, kuin käytämme samana päivänä.

Kinni on sitä mieltä, että raaka-aineiden on oltava kunnossa, jotta ruuasta tulee hyvää.

–Raaka-aineiden kanssa tulee olla tinkimätön, eikä voi tehdä sinne päin, vaan niin hyvin kuin osaa.

KULMA Salad Barissa käytetään niin paljon kotimaisia raaka-aineita kuin mahdollista.

–Odotan ensi kevättä ja kesää ja sitä, että pääsen tutustumaan myös paikallisiin tuottajiin. Haluan hyödyntää kauden mukaan sitä, mitä Suomesta on saatavilla, mutta myös pelisilmää tarvitaan; jossain vaiheessa talvea tomaatti vain on parempi, jos se tulee jostain muualta kuin Suomesta, hän toteaa.

KULMA Salad Bar on otettu hyvin vastaan Lohjalla. –Ihmiset ovat tulleet ennakkoluulottomasti katsomaan, millainen paikka tämä on, Mikke Kinni kertoo.

Australian kautta takaisin Lohjalle

Kinni on syntyjään lohjalainen. Ravintola-alan työnsä hän aloitti aikoinaan vanhempiensa ravintolassa Nahkurintallissa ja siirtyi siitä Helsingin ravintoloihin. Hän uskoo, että vanhempien ravintolalla on jotain tekemistä hänen uravalintansa kanssa.

–Isäni on kokki, joten olen pienestä saakka pyörinyt keittiöissä. Ruoka on kiinnostanut aina eniten ja siihen olen jaksanut panostaa. On ollut polte oppia aina enemmän ja enemmän.

Kinni on ehtinyt ravintola-alan uransa aikana työskennellä Suomen lisäksi myös Australiassa. Vaikka hän kävi välillä kääntymässä maailman toisella puolella, kulki miehen tie kuitenkin takaisin Lohjalle. Idea omasta ravintolasta syntyi kuitenkin jo Australiassa.

–Olen ollut jo melko kauan ravintola-alalla ja miettinyt, mikä olisi minun juttuni. Australiassa idea alkoi heräillä parin työvuoden ja matkustelun aikana. Siellä on paljon pieniä ruokapaikkoja, joista saa nopeasti terveellistä ruokaa. Siitä idea lähti hautumaan.

Uusi ravintola on saanut hyvän vastaanoton

Kinni kertoo, että KULMA Salad Bar on otettu hyvin vastaan Lohjalla.

–Ihmiset ovat löytäneet tänne hyvin ja tulleet ennakkoluulottomasti katsomaan, millainen uusi paikka tämä on. Positiivista palautetta on tullut paljon niin ruuasta kuin paikasta yleensäkin. Joku sanoi, että täytämme Lohjalla tyhjän kolon, koska tällaista ravintolaa ei ole täällä ennen ollut.

Myös Kinni itse on innoissaan. Ravintolalle löytyneellä tilalla on iso rooli ravintolan nimeä myöten.

–Olen ihan fiiliksissä. Tämä tilakin on huikea, hän kehuu 1950-luvun rakennusta.

–Tervetuloa! Täällä ollaan sitä varten, että pystymme tarjoamaan mukavia lounashetkiä, Kinni toivottaa.

KULMA Salad Bar on auki arkipäivisin 9.00–16.00.

SMS