Lohja Spa & Resort tunnetaan kylpylänä ja rentoutumispaikkana, mutta se taipuu hyvin myös musiikkivideon kuvausympäristöksi. Tämä tuli testattua 30.4., kun turkulaisen Tina Salmisen Kukkakedon kulkija -kappaleen musiikkivideo kuvattiin siellä. Ohjaajana ja kuvaajana toimi inkoolainen Simon Sid Colla Records -levy-yhtiöstä. Kappaleen on kirjoittanut Raimo Pitkänen ja tuottanut Sam Sonntag Colla Recordsista. Kukkakedon kulkija edustaa pop-club-genreä.

–Biisissä on romantiikkaa, ihastusta ja kesäfiilistä, sellainen kukkasen tuoksuinen treffibiisi. Kappaleessa olen menossa treffeille ihanan kukkakedon kulkijan kanssa. Joskus sitä kaipaa perinteisiä asioita, kuten että mies voi tuoda kukkia, vaikka nykyään ollaan niin saakelin tasa-arvoisia. Minut on aivopesty 90-luvun Disney-prinsessoilla; olen pohjimmiltani vanhanajan romanttinen. Kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ja odottaa omaa kukkakedon kulkijaansa, Salminen avaa kappalettaan.

Kukkakedon kulkija julkaistaan 25.5. Samana päivänä on myös Salmisen kolmannes lapsen laskettu aika. Sen vuoksi musiikkivideon tekoon herättiin viime tipassa.

–Päätimme musiikkivideon teosta viime tipassa, koska olin ajatellut, etten tee sellaista ison mahani kanssa. Sitten Simon sanoi, että Katy Perrykin on tehnyt videon, jossa maha näkyy, ja päätimmekin tehdä videon. En ole ennenkään lykännyt tai jättänyt tekemättä projekteja siksi, että olen raskaana. Samalla tässä rikotaan rajoja, kun yleensä näistä asioista puhutaan vain äitipiireissä ja asia on vähän tabu, Salminen sanoo.

Kuvauksiin haluttiin kylpyläympäristö, mutta mistä sellainen tähän hätään löytyisi. Salminen otti yhteyttä sekä turkulaisiin kylpylöihin että Lohja Spa & Resortiin. Koronarajoitusten vuoksi turkulaiset kylpylät eivät voineet ottaa kuvausryhmää vastaan, mutta Lohjan kohdalla kävi tuuri. Sieltä kuvausryhmä sai koko allasosaston vain omaan käyttöönsä.

–Tulimme aamulla seitsemältä ja roudasimme kukat ja valot sisälle. Sitten aloimme vain kuvata. Ohjaaja oli miettinyt eri kulmia, joista kuvataan.

Lohja Spa & Resort sai kiitosta.

–Kylpylä oli kiva, pieni, mutta tyylikäs ja kompakti. Lääniä ja vesistöä riitti ja asiakaspalvelu oli todella ystävällistä. He pyysivät keikallekin sitten, kun koronasta päästään, Salminen iloitsee.

Vaikka video päätettiin kuvata niin lyhyellä varoitusajalla, se sujui mukavasti improvisoiden.

–Meillä on useammalla teatteritaustaa, joten improvisointi oli luontevaa, Salminen toteaa.

Videolla nähdään mm. Salmisen kaksoissisko Nina Salminen, jammaileva viiksekäs mies sekä tanssija Valtteri Palin hyppäämässä korkokengissä altaaseen. Kyseessä on Salmisen toinen musiikkivideo.

–Ensimmäisen tein vuonna 2017. Se oli söpö ja varovainen. Sitä katsomalla huomasin myös, miten olen kehittynyt. Nyt tehtiin rohkeampi video. Mieluummin kuvataan ensin rohkeampaa materiaalia ja karsitaan sitä sitten kuin, että ujosteltaisiin.

Sitä Salminen ei kuitenkaan vielä tiedä, miltä video tulee lopulta näyttämään.

–Materiaalia on niin paljon, että siitä voi leikata vaikka minkälaisen videon. Jännittää, mitä siitä syntyy.

Nina Salminen (vas), Tina Salminen, Päivi Kotitalo ja Teropetteri Salminen. (Kuva: Linda Sjöroos)

Korona-aikana ihmisillä on ollut aikaa tehdä musiikkia

Salminen aloitti keikkailun vakituisen bändin kanssa vuonna 2016.

–Kierrämme häitä ja muita juhlia. Vuonna 2017 julkaisin omakustannelevyn, jossa oli erityylisiä ja -kielisiä biisejä. Silloin hain vielä sitä, millä kielellä haluan laulaa, hän kertoo.

Ensimmäisen sinkkunsa Väärin Salminen julkaisi vuoden alussa ja nyt vuorossa on Kukkakedon kulkija. Jatkoakin on luvassa. Kukkakedon kulkijaa Salminen kuvaa meneväksi kappaleeksi. Seuraava voisikin olla hitaampi.

–Tavoitteena on, että kappaleita julkaistaisiin tasaiseen tahtiin ja seuraava biisi tulisi elokuussa.

Korona on estänyt monet esiintymiset ja jarruttanut siten alalla toimivien työntekoa. Muitakin vaikutuksia on kuitenkin ollut. Uusia kappaleita on nimittäin syntynyt melkoista vauhtia. Tilanne lienee samantapainen kuin kirjakustantamoissa, jotka ovat saaneet ennätysmäärän uusia käsikirjoituksia.

–Monella on nyt ollut aikaa tehdä uusia kappaleita. Teimme siksikin musiikkivideosta repäisevän, että erottuisimme joukosta, Salminen sanoo.

Kukkakedon kulkija on kuunneltavissa mm. Spotifyssä 25.5. Video julkaistaan YouTubessa viikko kappaleen julkaisun jälkeen.

SMS

Tina Salminen (ylh), Nina Salminen (ala vas), Päivi Kotitalo, Simon Sid ja Teropetteri Salminen. (Kuva: Linda Sjöroos)