Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Yrittäjäkuva: Lohjalainen konsertti- ja ohjelmatoimisto Operart Oy satsaa tulevaisuuteen

kulttuurituottaja, operart, operetti

Hannu-Pekka (Hoppe) Sinervä ja Nuppu Kauppinen kuvassa ja Piiu Korhonen sekä Sara Sainio rakentavat pomonsa Jyrki Anttilan ohjauksessa Operartista entistä kattavamman konsertti- ja ohjelmatoimiston.

Tenori Jyrki Anttilan perustama konsertti- ja ohjelmatoimisto OperArt on aloittanut toimintansa vuonna 2005. Siitä saakka eri operetti- ja konserttiproduktiot ovat täyttäneet konserttisaleja ympäri Suomen. Esityksiä ovat tähdittäneet Johanna Rusanen-Kartano, Jaakko Ryhänen, Seppo Hovi, Arja Koriseva ja monet muut maamme eturivin taiteilijat.
Nyt tämä lohjalainen yritys on ottanut seuraavan askeleen kehityksessään ja avannut toimiston aivan Lohjan keskustaan.
– Toimistomme on täysin työtoimisto eli täältä soittelemme ympäri Suomea ja sovimme esiintymispaikoista, esiintyjistä, rekvisiitasta yms, kertoo tuottaja/ näyttelijä Hoppe Sinervä.

Uusi tiimi
– uusia ajatuksia

Hoppe kertoo myös kuinka hän osittain sattumalta päätyi Lohjan teatterin lavan kautta esiintymään Jyrkin tuottamaan operettiin ja siitä vähitellen myös toihin Operartin toimistolle.
– Samalla kun Opeartille on tullut uusia työntekijöitä on Jyrki investoinut myös äänentoistoon sekä valolaitteistoon ja nykyään Operart voi tarjota tapahtumiin ja tilauksiin myös äänentoisto- ja valaistuspaketit, kertoo Hoppe.
– Mikä on myös hienoa, on se , että vaikka normipäivä voi olla soittelua eri puolille Suomea, taas toisinaan pääsen esiintymään eri tuotantojemme mukana, iloitsee Hoppe.
Siinä missä Hoppe on ollut mukana hetkosen, ei toinenkaan uusi tulokas eli Nuppu Kauppinen ole ehtinyt olla työssään kuin muutaman viikon.
– On upeata huomata, kuinka Jyrki antaa meille mahdollisuudet tehdä monipuolisesti töitä ja kokoajan oppia uutta, kertoo Nuppu.
Tuote lisä Opeartin tiimissä kertoo kuinka hän äitiysloman jälkeen halusi palata kulttuurialalle ja soitto Jyrkille riitti käymään tämän luona, ja nyt Nuppu on uusin lisä tiimissä, eli aika pitkä käväisy on kysymyksessä.
Kuvassa tiimin kolmas jäsen Piiu Korhonen on tuntenyt Jyrkin jo vuosia. Hänen taustallaan on Keravan ooppera, missä Jyrki on käynyt myös esiintymässä.
– Jyrki on melkoinen työmies. Hän ottaa osaan kaikkiin tuotantojen vaiheisiin aina rekvisiitan rakentamisesta laulamiseen, sellaisia artisteja ei ole kovin montaa Suomessa ja iloinen saadessani tehtä hänen kanssaan näitä tuotantoja, kertoo Piiu.
– Niin ahkeraa ja kovasti työtätekevää pomoa on kiva seurata. Samalla Jyrki tekee myös tärkeätä työtä näiden tuotantojemme kanssa, koska ei Suomessa liikaa tällaisia työmahdollisuuksia ole klassisen musiikin osaajille, miettii Piiu.
Koko tiimi kertoo samaan ääneen, että jokainen päivä Operartissa on erilainan ja pomo niin kiireinen, että hyvä kun välillä toimistolle ehtii.
Pisimpään nykytiimissä on mukana ollut Sara Sainio. Sara on valmistunut kulttuurituottaja, joka on nyt aloittanut lisäopinnot liiketaloudessa Turussa ja on Operartissa siten osapäiväisenä, hän on aloittanut Jyrkin kanssa työt jo 2014.

Jokainen päivä on
erilainen

– Operart antaa työpaikkana paljon ja samalla myös vaatii. Omassa työssäni kontaktoin niin esiintymispaikkoja kuin lippujen myyntiä, artisteja ja kaikkea mahdollista. Jokainen päivä on aina erilainen ja tuotantoja on todella paljon ja erilaisia, kertoo Sara.
Sara kertoo myös kuinka hän haluaa uuden koulutuksensa kautta pystyvänsä tuomaan Operartiin myös lisää budjetointia ja talousuunnittelutaitoa.
– Lisäksi tämä työ antaa mahdollisuuden nähdä nämä kaikki tuotannot sielä toiselta puolelta, se jos mikä antaa lisää ymmärrystä sille kuinka isoja ja kalliita nämä tuotannot ovat, kertovat niin Piiu kuin Sara.
– Jyrkikin juoksee asioilla lähes päivittäin mutta ei unohda harjoitella laulamista ja tulevia esityksiä, se kertoo hänen asenteestaan työhönsä, kertoo Piiu.

Laaja ohjelmisto

Tällä hetkellä Operart työstää viittä operettia, yhtä oopperaa, yhtä lasten oopperaa ja useampaa artistikiertuetta.
– Lohjalla seuraavat tuotannot ovat ensi maaliskuun Don Giovanni ja sitten lokakuussa tuleva Viktoria ja hänen husaarinsa.
– Ohjelmistotoimisto puolella olemme suunnittelemassa erilaisia musiikkiin liittyviä palveluita yrityksille ja tapahtumiin siten, että niissä hyödynnetään ei ainoastaan teknisiä palveluitamme vaan myös ohjelmistopuolta, musiikkia, artisteja, solisteja, kertovat Operartin tuottajat.
– Siinä missä Operart reilut kymmenen vuotta sitten aloitti omien operettien tuottamisen, ja vaikka tulevaisuudessa ne ovat tärkeässä osassa yrityksen ohjelmistoa on tulevaisuuden Operart entistä laajempia palveluita tuottava ja tarjoava konsertti- ja ohjelmatoimisto, miettii Sara tulevia vuosia.

Ohjelmatoimiston uudet palvelukokonaisuudet

Monet yritykset ja tilaisuudet etsivät uusia vaihtoehtoisia ohjelmanumeroita tapahtumiinsa. Operart tarjoaa ammattitaidolla korkelaatuista ja ennennäkemätöntäkin ohjelmistoa tapahtumiin.
– Olemme suunnitelleet useampia erilaisia ohjelmanumeroita alkane tarjoilijoista musiikkiesityksiin ja pystymme yhdessä tilaavan tahon kuten yrityksen, luomaan tapahtuman ohjelmineen, jonka vieraat varmasti muistavat vielä pitkän aikaan, positiivisesti, kertoo Hoppe.
– Me pystymme tuottamaan paikalle kokonaisvaltaisen paketin mikä antaa tilaajalle sekä vieraille ansaitun hetken nauttia ilman, että joutuu stressaamaan onnistuuko ilta vai ei.

 

www.operart.fi