Ruotsissa järjestettiin kautta aikain mudon isoin BBC eli Black Belt Camp 17-19 elokuuta, johon osallistui Suomesta, Ruotsista, Belgiasta harrastajia ja punaisten sekä mustien vöiden vyökokelaita yli 70 hlöä.

Lohjan omat Taekwondo harrastajamme mudo Lohjasta Timo Jansson, Keni Suomalainen ja Leevi Lindfors kävivät ks leirillä Tukholmassa mestari Ji-Pyo Limin vyökokeissa ja saavuttivat uudet vyöarvot kovissa ja vaativissa testeissä. Lohjalaiset lensivät paikanpäälle perjantaina ja palasivat myöhään sunnuntaina.

  • Timo Jansson 3Dan
  • Keni Suomalainen 3Dan
  • Leevi Lindfors 2Dan

Leirillä seurataan ja tarkkaillaan myös vyökokelaita, leiri alkoikin jo perjantai-iltana ja jatkui koko lauantai päivän erilaisilla (10 tuntia) ohjelmilla: mukana oli mm liikesarjaa, potkutekniikoita, kiertäviä perustekniikoita, ottelua ja sparrausta sekä ottelutekniikoita. Leiri sekä vyökokeet huipentuivat sunnuntaina jolloin mukana oli itsepuolustusta ja murskausosio. Koko Suomen kuten Ruotsalaiset nimesivät ”kolme muskettisoturia” suorittivat testit erinomaisesti vaikka murskausosiossa Leevillä kävi pieni haaveri ja toisen jalan isovarvas murtui.

Timo Janssonin murskausosio sujui odotetusti hyvin ja koko rata 8kpl erilaisia tekniikoita käyttäen erikokoiset puulevyt hajosivat mallikkaasti. Ruotsalaiset ovat nimenneet Timon hra Breaking master J     ”Jalat oli sunnuntaina ihan jumissa ja tuntui että pääseekö sitä aamulla edes liikkeelle” lämmittelyllä ja venyttelyillä kumminkin saatiin vauhtia mieheen ja kokeisiin. ”Upea hetkihän tuo oli kun läpäisimme testit ja mestarit Ji-Pyo Lim 7Dan ja Rahel Azad 7Dan seurasivat, kuvasit ja videoivat suorituksiamme” kertoi Timo. ”Muut testit menivät osaltani myös hyvin ja liikesarjoista joita harjoittelin eniten sain myös hyvää palautetta, ottelu oli taas kovaa fyysisesti kun 10:ntä vastaan vuorotellen yhtäjaksoisesti oteltiin ja lopuksi 3 kaveria vastaan samanaikaisesti ottelee täyskontaktiottelua, siinä vaan pitää tietää mitä tekee, muuten voi käydä huonosti” Timo naurahtaa

Kuvassa FIN kokelaat ja mestarit vasemmalta Timo Jansson, Ji-Pyo Lim, Rahel Azad, Leevi Lindfors ja Keni Suomalainen.

Keni Suomalainen jo 5 vuotiaana nuorena poikana Taekwondon aloittanut suoritti nyt 15 vuotiaana 3Dan mustan vyön. Timon kanssa ovatkin olleet samanaikaisesti suorittamassa testejä ja tietävät miten treenata ja tsekata toistensa suorituksia, jotta kokeissa kaikki onnistuisi vimpan päälle ja se onkin toiminut hyvin. Kenin harrastuksesta on myös hyötyä turvallisuusalalla mihin opiskelut ovat suuntautuneet Luksian ammattikoulussa. Suoritukset hoituivat mallikkaasti Timo sanoi kun katsoi minkä pystyi poikien perään. ”Kova taistelutahto oli päällä, varsinkin ottelussa kun aikuisia ukkoja vastaan jouduin ottelemaan” kertoi Keni. ”En ottanut kovin paljon paineita, kun ajattelin että hyvin on treenattu ja iltaisin salimajoituksessa viimeisteltiin kaikkia, jossa oltiin niin pystyimme harjoittelemaan asioita joita kokeeseen tulee”.

Leevi Lindfors Kohta 18 täyttävä lukiolainen Lohjalta oli myös kovan testin edessä, mutta kuten Leevi kertookin ”kovalla tsempillä ja täysillä mentiin niin hyvää jälkeä tuli. Minulla on vähän kuin 2 persoonaa toinen rauhallinen minä ja toinen taekwondo se vähän äkäisempi minä, jolloin täysillä mennään vaikka sattuis ja nyt sattuikin isoon varpaaseen hyppyetupotku murskauksessa. Kävin vielä maanantai aamuyöstä sen näyttämässä ja murtunuthan tuo oli. Nyt tulee vähän taukoa harjoituksista ja mukaan menen kyllä heti kun vain pääsen”. Kertoo toisen asteen mustan vyön saavuttanut Leevi.

Kaikki harrastajat olivat tyytyväisiä järjestelyihin, aikatauluihin ja koviin vyökoetesteihin, vaikka kropassa se jokaisella kyllä tuntuu, nyt on hyvä vähän levätä ja ladata akkuja tulevan syksyn aikana ja paimentaa uusia harrastajia Taekwondon upeassa lajissa Lohjalla ja lisäksi Timo vielä Espoossa. Tervetuloa lajin pariin…