Aiemmilta vuosilta tuttu Laavujen kierros alkaa jälleen. Ensimmäinen osatapahtuma järjestetään ensi lauantaina 3.9. klo 14.00–16.00 harjun nuotiopaikalla.

–Kyseinen paikka valikoitui sen takia, että Lohjalla järjestetään samana päivänä Lohjalaisen Liikunnan Päivä. Päätapahtuma on torilla ja suurin osa muistakin tapahtumista keskustan lähettyvillä. Halusimme myös, että Laavujen kierros olisi tässä keskustan lähistöllä, mihin on helppo suunnata esimerkiksi toritapahtuman jälkeen, kertoo ryhmäliikuntavastaava Satu Lindberg Lohjan Liikuntakeskuksesta.

Laavujen kierrosta vietetään kaiken kaikkiaan varsin perinteisissä merkeissä. Reitti on helppokulkuinen, joten se sopii myös senioreille ja perheen pienimmille. Reitille voi lähteä vaikka lastenrattailla tai pyörällä. Reitin pituus on 2,1 km. Kuivin suinkaan matkaa ei tarvitse taittaa.

–Tarjoamme tänä vuonna makkarat ja mehut kierroksella kävijöille, Lindberg sanoo.

Ohjelmaakin on luvassa. Harjun kierroksen pääjärjestäjäksi on nimittäin ilmoittautunut Lohjan Lintutieteellinen yhdistys Hakki ry.

–Harjun nuotiopaikan viereen (Marjutin lenkille) on avattu pönttöpuisto Hakin kanssa yhteistyössä ja avajaisia pidettiin viime keväänä. Tapahtuma oli onnistunut ja nyt tällä Laavun kierroksen tapahtumalla pönttöpuisto tulee ihmisten tietoisuuteen paremmin.

Hakki esittelee tapahtumassa toimintaansa, kertoo linnuista ja opastaa linnunpönttöjen rakennuksessa. Esillä on erilaisia linnunpönttöjä.

Ensimmäisessä osatapahtumassa on mukana myös Lohja Trails, joka tuo maastopyöräilyä tutuksi ohjatulla pyörälenkillä. Noin puolentunnin lenkille lähdetään jäähallin kulmalta klo 14.00. Lapset voivat osallistua huoltajan kanssa, suositusikä on yli 10 vuotta.

–Maastopyöräily on nostanut suosiotaan ja tällä tutustumislenkillä saadaan toivon mukaan myös lisättyä tietoisuutta lajista sekä mahdollisesti uusia harrastajia, Lindberg sanoo.

Lisäksi Lohjan seurakunta viihdyttää lapsia nuotiopaikan läheisyydessä. Luvassa on kivoja, luontoon ja lintuihin liittyviä tehtävärasteja. Harjun Kiekko puolestaan myy tapahtumassa herkkusuille pientä purtavaa pop up -kahvilassa. Tarjolla on lämmintä ja kylmää juotavaa sekä pientä makeaa ja suolaista purtavaa (MobilePay tai käteinen).

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Jokaiselle osallistujalle jaetaan laavupassi, jonka voi palauttaa viimeisen osatapahtuman jälkeen Neidonkeitaan tai Tennarin kassalle. Passin palauttaneiden kesken suoritetaan arvonta. Passit jaetaan Harjun nuotiopaikan lähettyvillä.

Laavujen kierroksen ensimmäinen osatapahtuma järjestetään harjun nuotiopaikalla ensi lauantaina. (Kuva: Satu Lindberg)

Osatapahtumia pitkin syksyä

Tämän syksyn muut Laavujen kierroksen osatapahtumat toteutetaan sunnuntaina 18.9. Lönnhammarissa klo 11.00–13.00, sunnuntaina 2.10. Nälköönlammella klo 11.00–13.00 ja perjantaina 28.10. Gunnarlan majalla klo 18.00–20.00. Niiden osalta ohjelma on vasta muotoutumassa.

Laavujen kierroksen tarkoituksena on tuoda paikallisia ulkoilureittejä ja -kohteita tutuiksi ihmisille. Laavujen kierroksia on järjestetty vuodesta 2009. 48:n osatapahtuman aikana on ehditty tutustua 36:een eri kohteeseen. Tapahtumat ovat keränneet yhteensä reilut 47 000 kävijää. (Lähde: Lohjan Liikuntakeskus)

SMS