Harjun Kiekon kauden avaustapahtumassa Lohjan jäähallissa torstaina 23.8. klo 18.0 kohtaavat TPS Turusta ja Växjö Lakers Ruotsista. Perjantaina toisessa ottelussa kohtaavat Tampereen Tappara ja Växjö. Liput ovat ostettavissa lippu.fi palvelusta ja TPS otteluun liput 14/8€ ja Tapparan otteluun 17/9€ tai molempien otteluiden komboliput 24/14€. Liigajoukkueiden esiintyminen Lohjalla ennen sarjanalkua alkaa olla jo perinne ja Växjön saaminen Lohjalle on pitkälti kiittäminen Lohjan Liikuntakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Vienosen hyviä suhteita.

Odotamme molempien otteluiden vetävän hallin täyteen eli 650 katsojaa per ottelu. Ennen otteluita Lohjan Taitoluistelijat esiintyvät ja ohjelmaa on luvassa myös hallin ulkopuolelle, kertoo Harjun Kiekon toiminnanjohtaja Panu Heinistö.

Sekä Tappara että TPS ovat tulossa Lohjalle parhaalla mahdollisella kokoonpanolla sillä ottelut ovat sopivan tasoisia kovaan harjoitusotteluun, kertoo seuran tiedottaja Lauri Pitkänen.

Tavoitteena on, että saisimme myös aikaiseksi joko Facebook tai YouTube feedin ottelusta, mutta se ei ole vielä varmaa. Ja voi olla että Växjöllä on oma liveseurantansa, sen näemme sitten kun ottelut pelataan, kertoo Pitkänen.

Ihan helpolla ei kahden päivän tapahtumaa kerätä kasaan ja mukana onkin noin 30 vapaaehtoista talkoolaista + luonnollisesti palkatut tuomarit, videointi, järjestysmiehet.

Vaikka molemmat ottelut myytäisiin loppuun, ei otteluiden järjestäminen seuralle mikään kultakaivos ole, mutta haluamme tarjota kaikille 915 pelipassin omaavalle Hakilaiselle ja kaikille alueen jääkiekosta kiinostuneille mahdollisuuden nähdä huippukiekkoa Lohjalla, kertoo Heinistö.

Växjö on hallitseva Ruotsin mestari. Växjö pelasi lisäksi Champions Hockey Liigan finaalissa. Växjössä pelaa MM- kisoissakin esiintynyt Janne Pesonen sekä joukkueen varakapteenina toimii KalPasta maailmalla ponnistanut Tuomas Kiiskinen.

Lohjan ottelu on meille tärkeä harjoituspeli, viimeinen peli ennen CHL:n ensimäistä runkosarjapeliä. TPS pelaa aina voitosta, kokoonpano sen mukaan, kertoo TPS:n joukkueenjohtaja Fredrik Norrena.

Muitakin tapahtumia tulossa

Otteluiden alla Haki järjestää yhteistyökumppaneille Hockey Golf tapahtuman perjantaina 24.8. St.Laurence Golfissa kutsukilpailuna.

Aloitamme myös lauantaisin tarjota maksutta aikuisile mahdollisuutta pelata jääkiekkoa Lohjan jäähallissa harrastustasolla kello 11-12 alkaen heti 1.9.2018. Ensimmäisillä kerroilla paikalle voi tulle mailan, hanskojen ja kypärän kanssa, mutta jatkossa pelataan täysillä varusteilla, kertovat Heinistö ja Pitkänen.

Hakin jääkiekkokoulu alkaa 29.- ja 30.9. viikonloppuna ja kouluun voi vielä ilmoittautua. Heinistö kertoikin, että jos kouluun tulee todella paljon ilmoittautuneita niin sitten varataan vain lisää jääaikaa – kaikki pääsevät kyllä mukaan. Jääkiekkokouluun ja Hakin pyrkimykseen kehittää toimintaa edelleen liittyy myös seurassa nyt aloittanut taitovalmentaja Martin Andler, joka on valmentanut kaksi edellistä vuotta Ruotsin Linköpingissä.

Jääkiekkoliito antoi valmentajan meille hakemuksesta ja hän on meidän lisäksi myös Espoon Bluesin ja Raaseporin Iceteam käytettävissä. Samalla olemme tehneet näiden kahden joukkueen kanssa yhteistyösopimukset, jotka mahdollistavat pelaajien siirtymisen joukkueiden ja seurojen välillä, siten että jokainen pelaaja löytää omalle tasolleen sopivan sarjatason, jolla pelata, kertoo Pitkänen.

Sunnuntaina 26.8. alkaa myös Hakin miesten taival viime vuonna uudelleen elvytetyssä Suomen cupissa kun Lohjalle saapuu vastaan Naantalin VG.

Kasvava seura – Suomen 5.suurin

Harjun Kiekko eli Haki on Suomen 5.suurin jääkiekon seurayhdistys ja senkin ansiosta Haki on voinut hakea edellä mainittua taitovalmentajaa.

Viime vuosina olemme kasvaneet hyvin mutta nyt kasvun kovin vauhti on varmasti saavutettu ja vaikka uusia pelaajia tulisi lisää, ei kasvu todennäköisesti ole niin kovaa kuin mitä se viime kausien aikana on ollut. Esimerkiksi kiekkokoulussa on ollut noin 180 lasta oppimasta kiekkoa, kertoo Heinistö ja kutsuu kaikki lohjalaiset jääkiekon pariin.

Lisäksi seura mahdollistaa jäsenilleen Marko Jantusen esitelmän hänen nousu- ja laskukaudestaan ja sen kaiken merkityksestä hänen elämälleen torstaina 16.8. ko 18.00 Tennarissa.