Lohjan Neidonkeitaaseen rantautuu supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma syyslomaviikon maanantaina 17.10. Tapahtuman aikana hauskoilla tehtävärasteilla pääsee tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta, Octopus Lohja sekä Lohjan urheilusukeltajat tutustuttavat kävijöitä erilaisilla tehtävärasteilla vesitaitojen pariin. Ohjelmassa on mm. pelastushyppyjä, köydellä pelastamista, ensiaputaitojen harjoittelua sekä mahdollisuus opetella tai hioa omaa uintitekniikkaa. Lisäksi pääsee kokeilemaan melontaa ilmatäytteisillä packraft kanooteilla. Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissakin. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

–Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä, sanoo Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta.

Vesisankareita valmentavat mm. Octopus Lohja ja Lohjan urheilusukeltajat. (Kuva: Koululiikuntaliitto)

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Neidonkeitaassa harjoitellaan mm. pelastushyppyjä, köydellä pelastamista ja ensiaputaitoja. Myös omaa uintitekniikkaansa voi hioa. (Kuva: Koululiikuntaliitto)