Monelle lohjalaiselle ja pidemmällekin tutut kahvilanpitäjät Jukka Turunen ja Timo Ranta tulivat valituksi tämän vuoden Lohjan Lauriksi. Laurin hatut ojennettiin yrittäjäkaksikolle torilla Laurinpäivän ohjelman huipennukseksi. Julkistajana toimi Länsi-Uusimaa lehden päätoimittaja Päivi Kallo, matkailupäällikkö Minna Ermala ja Laurinkadun kauppiaiden edustaja Keskuskengän Harry Saarinen.

Lähes 10 vuotta kahvilatoimintaa

Café Laurin yrittäjät ovat lähes 10 vuoden ajan hemmotelleet lohjalaisia kahvila-asiakkaita laadukkaalla ja Keski-Eurooppalaistyylisellä kahvilakulttuurilla. Palvelun taso, tuotteet ja ohjelmatarjonta ovat tuoneet Cafe Laurille tunnustusta aiemmin mm. Vuoden Matkailuyrityksenä sekä Suomen parhaana Paulig- kahvilana. Kahvilan ja palvelun maine on kiirinyt laajalle Lohjan ulkopuolelle ja kahville tullaan varta vasten kauempaakin.

Yrittäjien pitkäjänteinen työ ja omistautuminen kahvilalle yön pikkutunneista seuraavaan iltaan on ihailtavaa. Café Laurin perjantaisten kulttuuri- ja ohjelmailtojen anti on upea lisä lohjalaiseen kulttuuritarjontaan ja suuretkin tähdet odottavat pääsyä Café Laurin intiimiin tunnelmaan. Jukka ja Timo ovat lisäksi olleet aloitteentekijöinä aivan uudenlaisen ja Suomessa ainutlaatuisen kahvilapäivä tapahtuman luomisessa. Jukka ja Timo toimivat loistavina Lohja- lähettiläinä monin tavoin omassa työssään ja jopa vapaa-ajallaan. He ovat aktiivisia Lohjan keskustassa tapahtumien asioiden kehittämisessä ja huokuvat myönteistä ja iloista lohjalaisuutta omalla persoonallaan.

Joka päivä tavataan uusia ihmisiä ja kerrotaan Lohjasta niin kahvilassamme kuin muuallakin. Vieraat tykkäävät Lohjasta 99% ja kertovat siitä aina positiivisia asioita, kertovat Jukka ja Timo.

Jukalta ja Timolta on usein kysytty, miksi he laittoivat kahvilansa Lohjalle, miksei Helsingiin tai johonkin muuhun, isompaan paikkaan, ja miehet ovat aina vastanneet, että siksi Lohjalle. Menneet vuodet ovat osoittaneet, että kovalla työllä ja selvällä brändiajattelulla on pienelle kahvilallekin menestysmahdollisuudet pienellä paikkakunnalla.

Moni on myös kysynyt, mistä kahvilan nimi Lauri tulee. Silloin kun olimme avaamassa kahvilaa, kävin verestämässä tietojani yrityskurssilla ja siellä piti tehdä liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelmalle piti olla työnimi ja silloin annoimme sille nimeksi Lauri. Sitten siitä työnimestä tuli lopulta myös kahvilan nimi, kertoo Timo nimen alkuperästä.

Meillä oli jo aiemmin ajatuksissa yrityksen perustaminen ja usein puhuimme, että jotain pitää tehdä eikä vain unelmoida – siitä kaikesta syntyi Cafe Lauri.

Nykyään Cafe Laurista saa myös Laurin nimikkokakkua, nimikkokahvia sekä vielä nimikkokuohariakin. Kaikki kahvilan syötävät tuotteet tehdään paikanpäällä ja keittoa ja salaattiannoksia on saatavilla aamusta iltaan saakka. Lehtemme onnittelee Jukkaa ja Timoa.