Viime kesän asuntomessut Lohjan Hiidensalmessa onnistuivat koronapandemiasta huolimatta hienosti.

–Lohja saavutti asettamansa tavoitteet messuille ja myös messubudjetti alitettiin selvästi. Medianäkyvyys oli valtavaa ja kaupunkiimme kohdistui ennennäkemätöntä kansallista mielenkiintoa. Hiidensalmeen rakentuneesta kaupunginosasta on tullut osa Lohjaa ja kaupunkilaiset ovat ottaneet sen omakseen, iloitsee Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Myös asuntomessujen projektipäällikkö Mirka Härkönen on varsin tyytyväinen messuihin.

–Messut onnistuivat olosuhteisiin nähden erinomaisesti. Kaupunki saavutti tavoitteensa, joista tärkein oli, että Lohjan tunnettuus kasvaa.

Hän haluaa kiittää vielä kaikkia, jotka antoivat oman panoksensa messujen eteen.

–Moni teki paljon töitä messujen eteen. On todella hienoa, miten innostuneita Lohjalla oltiin messuista alusta saakka. Kaikki olivat messujen takana kaupunkia, järjestöjä ja yrityksiä myöten, Härkönen kiittää.

Pyörre oli yksi messualueen erikoisimmista kohteista.

Yli 80 000 messuvierasta

Messuvieraita Hiidensalmessa kävi 81 554 ja he käyttivät rahaa Lohjalla 3,9 M€. Vieraista suurin osa tuli pääkaupunkiseudulta sekä lähiseudun suuremmista kaupungeista ja kunnista. Messututkimukseen vastanneista reilu 70 % ei tuntenut Lohjaa entuudestaan hyvin tai ollenkaan. Yli 16 % vastanneista sanoi voivansa harkita muuttoa Lohjalle tai haluavansa muuttaa sinne.

Positiivista palautetta annettiin erityisesti kauniista messualueesta, mielenkiintoisista kohteista sekä toimivista järjestelyistä. Haastetta puolestaan aiheutui ajoittaisesta jonojen muodostumisesta.

Myös oheiskohteet Tytyri kaivosmuseo ja Kisakallio olivat tyytyväisiä messukesään ja heidän asettamansa tavoitteet täyttyivät. Positiivista palautetta on tullut myös Lohjan elinkeinoelämältä.

Designtalo Idyll.

Yhtä vaille kaikki tontit on myyty

Messut ovat takanapäin, mutta alueen kehittäminen jatkuu edelleen. KaupungingeodeettiTapio Ruutiainen Lohjan kaupungilta kertoo, että seuraavana kaavoituksessa on Karstuntien itäpuoli. Sinne tulee pääasiassa kerrostaloja ja todennäköisesti muutamia rivitalotontteja. Kaupan tontin kauppakirja kirjoitetaan 11.11.2021 ja rakentaminen alkaa sen jälkeen. Hartelan kanssa allekirjoitettiin kauppakirja yhdestä tontista perjantaina 5.11.2021. Heille on myyntipäätös myös toisesta saman korttelin tontista. Alueelle suunniteltu townhouse ei toteutunut, mutta myös sen tontista on tehty jo myyntipäätös. Kauppoja ei kuitenkaan ole vielä tehty. Kaava sallii tontille kerrostalon. Kaikki alueen pientalotontit on myyty tai vuokrattu, ja muistakin tonteista vailla myyntipäätöstä on enää yksi tontti.

SMS