Lohjan kahvakuulaurheilijoiden naiset osallistuivat 18.–20.11. Belgian Leuzessa järjestettyihin IKMF:n kahvakuulamaratonin ja -pentathlonin MM-kilpailuihin.

Merja Jossfolk nosti kilpailuissa täysmaratonin (60 min) lajinaan työntö ja kuulana 14 kg. Jossfolkin sarja on veteraani 1 (40–49 vuotiaat). Jossfolk sijoittui kilpailussa ensimmäiseksi eli kotiin tuomisina oli maailmanmestaruus ja myös SE-tulos.

Taina Riihimäki osallistui pentathlonin avoimeen ja veteraanisarjaan. Pentathlonissa nostetaan viisi eri lajia (rinnalleveto, rinnalleveto-punnerrus, työntö, puolitempaus ja vauhtipunnerrus) ja suoritusaika on 6 minuuttia / laji. Lajien välillä on viiden minuutin tauko. Tällä kertaa Riihimäki ei sijoittunut mitaleille tässä kovatasoisessa kilpailussa.

Merja Jossfolk (vas) ja Taina Riihimäki edustivat Suomea IKMF:n kahvakuulamaratonin ja -pentathlonin MM-kilpailuissa.
(Kuva: Del Wilson)

Jossfolkin kisavalmistautuminen sujui kohtalaisen hyvin.

–Tämän ikäisenä kuitenkin treenipäivien välillä voi olla suurikin ero, miten sujuu. Siksi ihan loppuun saakka pohdin, että nostanko 12 kg vai 14 kg kuulalla. Onneksi uskaltauduin ottamaan 14 kg kuulan, toteaa tyytyväinen Jossfolk.

Suoritus 14 kg kuulalla oli Jossfolkille ensimmäinen.

–12 kg kuulalla olen tehnyt täysmaratonin jo aika monta kertaa ja useassa lajissa. Kisapaikalla pieni häiriötekijä oli, että siellä ei ollut 14 kg kuulia, vaan paino muodostettiin 12 kg kuulasta, jonka pohjaan laitettiin 2 kg magneetti. Painopiste on tällöin vähän eri paikassa kuin normaalisti.

Itse suoritus sujui kuitenkin yli Jossfolkin odotusten. Tavoitteena oli CMS (Candidate Master of Sport) tulos 741 toistoa. Lopputulos 803 sai aikaan leveän hymyn Jossfolkin kasvoille. –Vasemmalla kädellä oli koko ajan jotain outoja tuntemuksia ja viimeiset 20 minuuttia oli taistelua. Tällä kertaa kuitenkin kisaa edeltävät valmistelut, eli nukkuminen, syömiset ja lämmittelyt meni ihan putkeen.

–Menimme kisapaikalle Belgiaan jo torstaina. Oma nosto oli sunnuntaina kisojen viimeisen päivän viimeisessä erässä. Eli tällä kertaa sai jännittää kisapaikalla ihan loppuun asti, miten oma suoritus menee, nauraa Jossfolk.

Riihimäki oli pettynyt oman suorituksensa jälkeen. Hänellä oli tavoitteena 1200 pistettä, joten tulos 1028,5 ei tyydyttänyt. Riihimäki sairasti koronan vähän ennen kilpailuja, eikä kunto ehtinyt palautua ennen kilpailuja.

–Kaksi ensimmäistä lajia meni odotusten mukaan, mutta kolmas laji työntö vei kaikki mehut, toteaa Riihimäki.

Tällä kertaa Suomen joukkueen muodostivat vain nämä kaksi Lohjan Kahvakuulaurheilijoiden kilpailijaa. Molemmilla on vielä tänä vuonna edessä puolimaratonin suorittaminen kansainväliseen Ultimate Girevic Cuppiin. Ensi vuonna SM-kilpailut järjestetään osana Olympiakomitean SM-viikkoa elokuussa Lahdessa. Se on naisten seuraava tavoite.

–Cupin suorituksen jälkeen alkaa pitkästä aikaa off-season, jolloin treeni muuttuu monipuolisemmaksi, toteaa Jossfolk.

–Tammikuussa järjestämme neljän kerran peruskurssin, jonne ovat kaikki uudet ja vanhat nostajat tervetulleita, toteaa Jossfolk.

Merja Jossfolk toi Belgiasta kotiin MM-kultaa. (Kuva: Del Wilson)