Aktiivinen lohjalainen koiraharrastusseura Nu-Pun koiraklubi ry juhlistaa 30-vuotista toimintaansa järjestämällä epävirallisen ja leikkimielisen koiranäyttelyn, Lohjan kaunein koira -Match shown. Tapahtuma pidetään sunnuntaina 7.5. Aurlahden rantakentällä, ja se on osa Lohjan 700-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ilmoittautuminen aukeaa klo 10. Kaikki koirat ovat tervetulleita osallistumaan näyttelyyn rotuun katsomatta.

Eri kokoisille ja ikäisille koirille on tarjolla kilpailuluokkia, ja lopuksi luokkien voittajat kisaavat Lohjan kauneimman koiran tittelistä. Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut noin 30 koiraa. Tapahtumassa on myös runsaasti oheistoimintaa, kuten nakinsyöntikilpailu koirille. Kisassa otetaan aikaa, kun koira syö nakin palaset radalta. Nopein koira palkitaan kerran tunnissa.

Perheen pienimmät lapset voivat osallistua näyttelyyn oman lelukoiransa kanssa ja vähän isommat lapset (alle 10 v.) koiran kanssa. Nuorille on Junior Handler-kisa, jossa arvioidaan nuoren koiran käsittely- ja esittämistaitoja sekä koiran ja esittäjän välistä yhteistyötä. Tapahtumassa on myös tarjolla lämpimiä vohveleita sekä grillimakkaraa.

Nu-Pun koiraklubi ry:n toiminnan tavoitteena on tukea koirien yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää koiranpitoa ja ihmisten hyvinvointia koiran kanssa ulkoilusta ja harrastamisesta nauttien. Yhdistys järjestää leikkimielisten tapahtumien lisäksi myös virallisia kokeita eri lajeissa.

Vaikka Nu-Pun koiraklubi on järjestänyt useita Match Show -tapahtumia aiemmin, Lohjan kauneinta koiraa ei ole vielä koskaan valittu. Tämä erityinen juhlavuoden tapahtuma onnistuu monien paikallisten yritysten tukemana, jotka ovat lahjoittaneet upeita palkintoja voittajille. Klubi kiittääkin mukana olevia yrityksiä, sillä ilman heidän tukeaan ja sponsorointiaan tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista.

Lohjan kaunein koira -match show tarjoaa siis paitsi näyttelyyn osallistujille, myös yleisölle mukavaa ajanvietettä ja yhdessäoloa koiraharrastuksen parissa. Paikalle voi tulla kannustamaan suosikkia voittoon tai osallistua oman koiran kanssa ja nauttia rennosta ja iloisesta tapahtumasta. Tapahtuma juhlistaa paitsi Nu-Pun koiraklubin 30-vuotista toimintaa, myös Lohjan 700-vuotista historiaa. Se on erinomainen tilaisuus tutustua eri rotuihin ja harrastusmahdollisuuksiin, verkostoitua muiden koiraharrastajien kanssa ja jakaa kokemuksia ja vinkkejä koiranpidosta.

Nu-Pun koiraklubi ry on tunnettu aktiivisesta ja monipuolisesta koiraharrastustoiminnastaan. Klubin jäsenet harrastavat esimerkiksi arkitottelevaisuutta, rallytokoa, tottelevaisuuskoulutusta eli tokoa (sekä PK-tottis), agilitya, pentukursseja, vesipelastusta, jälkeä ja henkilöhakukursseja. Klubin koulutuskenttä sijaitsee Saukkolassa, ja jäseniä on vajaa 100. Klubin toiminta tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia niin omaksi iloksi kuin tavoitteelliseen koiraharrastamiseen.

Lohjan kaunein koira -match show on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua rennompaan ja leikkimielisempään koiranäyttelyyn, joka sopii kaikille koiranomistajille ja koirista kiinnostuneille. Tapahtuma tarjoaa viihdettä koko perheelle ja on samalla hieno tilaisuus juhlistaa Nu-Pun koiraklubin 30-vuotista taivalta sekä Lohjan 700-vuotisjuhlaa.