Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Lohjan kaupungin nuorisotyössä tapahtuu

kesätyö, nuoret, Nuorisotyöpaja Tuuma

Viikolla 7 valtakunnallinen Ohjaamoviikko
Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään 10.–14.2.2020. Tällöin Ohjaamoissa eri puolella Suomea tapahtuu ja Ohjaamot näkyvät monella tapaa. Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja yksilöllistä ohjausta muun muassa koulutus- ja työllistymisasioissa alle 30-vuotiaille. Lohjalla Ohjaamo sijoittuu Nuorisokeskuksen kokonaisuuteen. Ohjaamoviikolla vierailemme eri paikoissa mm. alueen oppilaitoksissa viemässä Ohjaamotietoutta eteenpäin. Ohjaamossa ja Nuorisokeskuksessa on avoimet ovet keskiviikkona 12.2. klo 15-18, osoitteessa Kullervonkatu 7.

Myös Nuorisokeskukseen kuuluvaan Nuorisotyöpaja Tuumaan voi tutustua samana päivänä klo 12–14 välisenä aikana, osoitteessa Sairaalatie 4. Nuorisotyöpaja Tuuma tarjoaa työkokeilupaikkoja lohjalaisille työttömille nuorille. Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita tapaamaan henkilökuntaa, sekä tutustumaan tiloihin ja toimintoihin. Avoimissa ovissa on kahvitarjoilu. Ohjaamotoimintaa Lohjalla rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Lohjan kaupunki sekä TE-toimisto. Ohjaamotoiminnan rahoitus Lohjalla päättyy 31.12.2020.

Viikolla 8 talvilomaviikko
Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää monenlaista toimintaa talvilomaviikolla. Luvassa on muun muassa Pelitalo BASE:n talvilanit, Taikurikurssi, Hohtosäbäturnaus sekä toimintaa eri alueilla ja nuorisotaloilla. Lisätietoa talvilomaviikon ohjelmasta ja nuorisotalojen aukioloajoista löydät osoitteesta nuorilohja.fi sekä Facebook-sivuillamme. Nuorisotyö on myös mukana Jääkarusellifestivaalissa järjestäen ohjelmaa lapsille ja nuorille tapahtuman molempina päivinä.

Katsaus kesään
Kesätyöpaikan hakeminen kannattaa aloittaa jo aikaisessa vaiheessa kevättä. Työpaikan hakemisessa kannattaa olla itse aktiivinen. Muun muassa kunnat, seurakunnat ja yritykset rekrytoivat nuoria kesätöihin. Lohjan kaupungin kesätyöpaikat ovat haussa ja niistä löytyy lisätietoa osoitteesta lohja.fi.

Tänä vuonna Lohjan kaupungin Kesäsetelit jaetaan suoraan työnantajille. Kesäsetelikäytänteet ovat siis muuttuneet niin, että Kesäseteliä hakee nuorilohja.fi –sivujen kautta työnantaja. Kesäsetelit jaetaan työnantajille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisvaiheessa työnantajalla tulee olla tiedossa palkattavan nuoren tiedot. Kesäsetelin ehtojen täyttyminen tarkistetaan, ennen kuin seteli luovutetaan työnantajalle. Ehdot löytyvät osoitteesta nuorilohja.fi/avustukset.

Sinun, 15-18–vuotias lohjalainen nuori, kannattaa ehdottomasti itsekin olla aktiivinen ja etsiä itsellesi sopivaa kesätyönantajaa. Kerro kesäsetelimahdollisuudesta ja Kesäsetelin aikataulusta työnantajalle. Kannusta työnantajaa nopeaan reagointiin, sillä Kesäsetelit (35 kpl) jaetaan
ilmoittautumisjärjestyksessä. Työnantajien ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa www.nuorilohja.fi/avustukset. Kerro työnantajallesi seuraavat tiedot itsestäsi ilmoittautumista varten: koko nimesi, kotiosoitteesi (myös postinumero ja postitoimipaikka), puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika (päivä, kuukausi ja vuosi) sekä kotipaikka (virallinen kotikunta). Työnantaja täyttää ilmoittautumislomakkeelle tietosi. Kun työsuhteesi varmistuu, huolehdi, että saat työsopimuksen ja sovi
käytännön asioista suoraan työnantajasi kanssa.

Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää Kesäduunileirejä lohjalaisille nuorille. Pääpaino on nuorissa, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kesätöistä. Leirit kestävät kaksi viikkoa ja ovat päiväleirejä. Kesäduunileirejä järjestetään kesäkuussa 2020 eri puolilla Lohjaa. Kesäduunileireille voi hakea 24.2.–15.3.2020 välisenä aikana kuntarekry.fi-sivuston kautta.

Kesällä 2020 on luvassa lohjalaisille lapsille toiminnallisia päiväleirejä eri puolilla Lohjaa sekä lapsille ja nuorille yön yli kestäviä leirejä Rausjärven leirikeskuksessa. Leireistä ja leiri-ilmoittautumisista tiedotamme kevään aikana osoitteessa nuorilohja.fi. Selvä Kesä- tapahtuma järjestetään aiempien vuosien tapaan koulujen päättäjäisviikonloppuna. Tämän lisäksi toteutetaan pienempiä alueellisia Selvä Kesä-tapahtumia pitkin kesää.

Lohjan kaupungin nuorisotyön kaikki toiminnot aikatauluineen löytyvät osoitteesta nuorilohja.fi sekä sosiaalisen median kanavistamme. Nuorisotyön koko henkilöstö toivottaa kaikille mukavaa alkuvuotta ja kevättä!