Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Lohjan kaupungin perinteiset roskatalkoot

lohja, roskatalkoot

Kevätaurinko houkuttelee ihmiset ulos nauttimaan lämpenevistä ilmoista ja ympäröivästä lähiluonnosta. Talven jäljiltä paljastuu vuosittain paikkoja, jotka ovat päässeet roskaantumaan talvikuukausien aikana ja jotka kaipaavat siistimistä kesän lähestyessä.

Kaupunkimme on valinnut tänä vuonna meidän lohjalaisten yhteiseksi roskienkeruupäiväksi torstain 4.5.2023. Yritämme aktivoida mahdollisimman paljon lohjalaisia mukaan tähän yhteiseen siivoustapahtumaan, koska ympäristön siisteys on ilo meidän jokaisen silmille ja yhdessä talkoilemalla voi tutustua paremmin oman lähiseutunsa asukkaisiin. Samalla olemme mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa ja osaltamme autamme Lohjaa pysymään edustavassa kunnossa juhliessamme sen 700-juhlavuotta.

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä.

Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että myös yritykset innostuvat siivoamaan samanaikaisesti omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Siisteys on meistä jokaisesta kiinni – innokkaita talkoolaisia tarvitaan

Talkoilemaan voi osallistua yhtä hyvin isossa ryhmässä kuin itsenäisesti ja pienimuotoisesti, mutta toivomme sinun joka tapauksessa ilmoittavan asiasta, jotta tiedämme, kuinka moni todella on mukana keräämässä roskia. Jokainen osallistuja on tärkeä ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan!

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä. Jos ei varsinaisena roskienkeruupäivänä torstaina ennätä roskia keräämään, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 5.-7.5. aikana. Kerättyjen roskien noudot suoritetaan pääsääntöisesti seuraavan viikon (vko 19) kuluessa.

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen(at)lohja.fi, puh. 044 374 0773) tai Minna Niinikivelle (minna.niinikivi(at)lohja.fi, puh. 044 369 4466) taikka asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus(at)lohja.fi, puh. 044 369 4300), mikä alue aiotaan siivota sekä mahdollisimman tarkasti kerättyjen jätesäkkien/roskien noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero (ja sähköpostiosoite) sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen