-Lohjan kaupungin pandemiajohtoryhmä on päättänyt, että suun terveydenhuolto noudattaa Sosiaali- ja terveysministeriön suosituksia kiireettömän hammashoidon rajoittamisesta. Suosituksen mukaan hoitoa tulee rajoittaa paikallisen koronavirustilanteen mukaisesti. Koronavirus on levinnyt laajimmalle juuri Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. 

Joudumme sen vuoksi peruuttamaan kaikki kiireettömän hammashoidon ajat ainakin 13.4. 2020 saakka. 

Valtioneuvoston 18.3.2020 voimaan tulleen asetuksen perusteella kunta voi luopua terveydenhuoltolaissa säädettyjen määräaikojen noudattamisesta (ns. hoitotakuu) kiireettömän hoidon järjestämisessä. 

Hoidon rajoittaminen on suun terveydenhuollossa erityisen tärkeää, koska hoidon luonteen ja koronaviruksen tarttumistavan vuoksi sekä potilaat että työntekijät altistuvat poikkeuksellisen suurelle tartuntariskille. Pian suun terveydenhuollon henkilökuntaa tullaan myös tarvitsemaan muissa terveydenhuollon toimipisteissä. Tällä tavoin resurssit voidaan koko terveydenhuollossa ohjata kiireellisiin ja välttämättömiin palveluihin.

-Hammashoitoloista ollaan ajan perumista varten yhteydessä kiireettömän hoitoajan jo saaneisiin potilaisiin. Toivomme kaupunkilaisten ottavan kiireettömissä ajanvarauksen asioissa yhteyttä vasta myöhemmin, esimerkiksi kesällä, kun epidemia on toivottavasti jo rauhoittunut.

-Suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus palvelee ma-pe klo 8-15, puhelin 019 369 2211Ajanvarauksen tilapäisen ruuhkautumisen vuoksi, otathan tällä hetkellä yhteyttä vain kiireellisissä asioissa.

Kiireellistä hammashoitoa vaativat potilaat hoidetaan edelleen.

-Lohjan kaupungin suun päivystykselliseen hoitoon saa tulla vain täysin terveenä. Potilaat, joilla on hengitystieinfektio ja päivystyksellinen suun vaiva, hoidetaan erikoissairaanhoidossa Helsingissä.

Suojelethan itseäsi ja läheisiäsi

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin. 

Omaa ja läheistensä tartuntariskiä voi myös alentaa huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta.

·         Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.

·         Saippuapesu on ensisijainen, mutta voit käyttää alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi.

·         Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.  

·         Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.