Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jossa näytetään yhdessä valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta lauantaina 26.3. klo 20.30–21.30.

Lohjan kaupungin ja Lohjan seurakunnan osallistuminen maailman suurimpaan ympäristötapahtumaan, WWF:n Earth Houriin näkyy Lohjan keskustassa tulevana lauantaina. Seurakunta sammuttaa ulkovalaistuksen Pyhän Laurin kirkon, hautausmaan ja seurakuntakeskuksen yhteydessä. Kaupunki sammuttaa ulkovalaistuksen kaupungintalo Monkolan, pääkirjaston ja Laurentius-talon ympäristössä. Lisäksi valot sammuvat Oinolassa Nummen yhtenäiskoulun alueella.

– Lohjan seurakunta toteuttaa kunnianhimoisesti kokonaiskirkon ilmasto-ohjelmaa. Toimimme konkreettisesti hiilijalanjäljen vähentämiseksi, ja olemme mielellämme mukana myös Earth Hour -tapahtumassa, kertoo Lohjan seurakunnan hallintojohtaja Tarja Virtanen.

Lohjan kaupungilla on pitkät perinteet tapahtumaan osallistumisesta.

– Haluamme Hinku-kaupunkina olla mukana ja ilmaista sitoutumisemme ilmastonmuutoksen hillintään ja lohjalaisille tärkeän luonnon suojeluun. Samalla kannustamme kaupunkilaisia arjen ympäristötekoihin esimerkiksi ruoan, liikenteen ja energiansäästön osalta, toteaa kaupungin vs. ympäristöpäällikkö Auli Kokkonen.

Arkisten muutosten vaikutukset kertautuvat joukossa 

Lohjan kaupunki ja seurakunta kannustavat lohjalaisia kokeilemaan pieniäkin muutoksia arjessa. Sillä miten syömme, liikumme ja kulutamme, on suuri vaikutus ympäristölle. Earth Hour on oiva tilaisuus pohtia omia valintoja ja päättää toimia jatkossa kestävämmin.

Suomen WWF kerää Earth Hourin osallistujilta lupauksia maapallolle. Jokainen lupaus, valomerkki ja viesti ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi on tärkeä: niillä luodaan joukkovoimaa vaikuttaa esimerkiksi eduskunnassa parhaillaan käsiteltävän ilmastolain hyväksymiseen.