Elokuun 19. päivä Lohjalla järjestetään Lohja 700 Race -tapahtuma. Tapahtuma on suunnattu kaikille moottoriajoneuvoista ja niiden parissa harrastamisesta kiinnostuneille. Lohja 700 Race tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua moottoriurheilun maailmaan ja kokeilla itse, miltä kartingin vauhti tuntuu.

Lohjan 700-juhlavuoden kunniaksi järjestettävä moottoriharrastajien tapahtuma on erinomainen tapa juhlistaa alueen vahvaa moottoriurheilukulttuuria. Tapahtuma-alue jatkuu aina kirkkokentältä Laurentius-koulun vierestä Lohjan museolle asti. Tarkoituksena on esitellä ajoneuvoja historiasta nykypäivään ja tulevaisuuteen asti. Samalla keskitytään myös nuorten turvalliseen moottoriharrastamiseen, unohtamatta lasten turvallista liikkumista liikenteessä. Laurentius-talon luo rakennetaan yhteistyössä lasten liikennekylä.

Lohjan Nuorisotyön Taisto Soini ja Asemakirkon Raimo Peräkylä ja Jani Peräkylä ovat innoissaan tulevasta kesätapahtumasta, joka tuo yhteen alueen moottoriharrastajat.

Nuorisotyön tapahtuma on ensisijaisesti rakennettu lapsia, nuoria sekä perheitä varten ja tarkoitus olisikin saada tapahtumaan vielä mukaan aiheesta kiinnostuneita yrittäjiä. Nuorisotyöntoimintaa ja tapahtumaa voi lähteä tukemaan myös rahallisesti.

-Ajatuksena on, että tuodaan Lohjan moottoriharrastajat yhteen tapahtumaan. Haemme tapahtumaan mukaan myös kiinnostuneita yrittäjiä, kertoo Soini suunnitelmista.

-Vastaavaa ei ole aiemmin käsittääkseni tehty, hän jatkaa.

Moottoripaja toimii osana Lohjan nuorisotyötä tiiviissä yhteistyössä Asemakirkon kanssa. Moottoripajalla voi korjata omia mopoja, karting-autoja ja autoja. Yksi Moottoripajan tärkeimmistä tehtävistä on ennaltaehkäistä syrjäytymistä.

-Tärkeää että nuorella olisi edes yksi merkityksellinen harrastus, Raimo Peräkylä toteaa.

Tapahtuma houkuttelee yleisöä suuremmaltakin alueelta

-Tavoitteena on jopa 10 000 kävijää, kertoo Raimo Peräkylä.

Idea Lohja 700 Race -tapahtumasta lähti liikkeelle, kun molemmat Peräkylät olivat aiemmin haaveilleet mahdollisuudesta ajaa karting-autoilla kaupungissa. He jakoivat ajatuksensa ja kun myös Soini innostui ideasta, miehet alkoivat kehittää projektia. Pyörät lähtivät pyörimään ja tuloksena on elokuussa järjestettävä tapahtuma.

-Alun perin ideana oli, että olisi siistiä päästä ajamaan karting-autoilla kaupungissa, kertoo Jani Peräkylä.

-Aluksi jopa harkittiin mahdollisuutta rakentaa kilparata torin ympärille, mutta kirkkokenttä osoittautui lopulta parhaaksi ratkaisuksi, jatkaa Raimo Peräkylä.

Halukkaat pääsevät kokeilemaan ajamista radalla pientä maksua vastaan. Alaikärajan järjestäjät arvioivat autoille olevan noin 10 vuotta tosin pituus voi vaikuttaa mahdollisuuteen päästä testaamaan autoa. Radan suunnittelussa otetaan huomioon turvallisuus, jotta aloittelijoiden on mahdollista tutustua lajiin turvallisesti. Yleisö voi seurata ajelua alueella Puu-Anttilan puolelta. Tapahtuma on avoinna 10-16 välillä.

Lohja 700 Race -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa ja järjestäjät odottavatkin innolla millainen lopputulos elokuuhun mennessä syntyykään. Lohjan alueella moottoriharrastajia on laajasti, joten kysyntää tapahtumalle varmasti on.

Jani Peräkylä, Taisto Soini, Raimo Peräkylä ja ovat innoissaan tulevasta tapahtumasta

Esillä erilaisia ajoneuvoja ja kulkuvälineitä menneiltä ajoilta sekä nykyaikaisempia menopelejä

Kirkkokentän lisäksi ohjelmaa ja näyttelyautoja aina museoajoneuvoista luksusautoihin löytyy Laurentius-talon piha-alueen ympäristöstä sekä Lohjan museon alueelta.

Tapahtumassa on tarkoitus nähdä kaikkea mahdollista autoista, mopoista ja motocrosspyöristä hevosiin asti. Karting-radan rakentaminen kirkkokentälle ympärille on osoitus tapahtuman suuruudesta ja ainutlaatuisuudesta.

Tapahtuman järjestäjät haluavat myös katsoa tulevaisuuteen ja esitellä uutta teknologiaa ja liikkumista. Mukana on esimerkiksi sähköautoja ja tekniikkaa tulevaisuuden moottoriharrastukseen liittyen.

Tapahtuman toteutus on tehty yhteistuumin Lohjan kaupungin, seurakunnan, Aseman kirkon ja Lohjan Nuorisotyön Moottoripajan voimin. Tapahtuma järjestetään vapaaehtoistyönä ja esimerkiksi Lohjan Nuorisotyö on saanut koko porukan mukaan tapahtuman järjestelyihin.

– Meillä on jäätävän makea porukka vapaaehtoisia mukana tässä, Soini hehkuttaa.

-Seurakunnilta on tulossa noin 30 henkeä mukaan tapahtuman toteutukseen, Raimo Peräkylä kertoo.

Aseman kirkko on vahvasti mukana projektissa, ja heidän kauttaan nuoret pääsevätkin harrastamaan kartingia. Helmikuussa karting-autoja käytettiin jäärata-ajossa Aurlahdessa, joka osoittautui yleisömenestykseksi.

Toimijat ovat järjestäneet tapahtumia aktiivisesti aiemminkin, ja edelliset tapahtumat ovat vaatineet paljon työtä, mikä on välillä ollut hektistä. Jani Peräkylä kuitenkin kertoo, että kun kaikki on valmista tapahtumapäivänä, on työ aina sen arvoista.

-Aina tapahtumapäivinä on todella hyvä fiilis, joka jatkuu monta päivää, hän kertoo.

Tapahtumaa esitellään lisää Harjulassa 11.5 klo 17.00 yrityksille ja muille tapahtumasta kiinnostuneille.