Tänään: 17.07.2024

Toimittaja

Lohjan Museon kesänäyttelyt

Lohjan Museo

Lohjan Museon kesäkausi avautuu kolmen uuden näyttelyn voimin. Hevosvoimaa!-näyttelyssä seurataan hevosten matkaa työhevosesta kilparadoille ja vapaa-ajanharrastukseksi. Lohjan seutu on tänä päivänä hevosrikasta seutua. Näyttelyssä kurkistetaan menneisyyteen hevosjalostuksen, maatalouden, teollisuuden ja metsätyön sekä ravi- ja ratsastustoiminnan näkökulmasta ja tuodaan esiin Lohjan, Nummen, Pusulan, Karjalohjan ja Sammatin alueiden omaa paikallista hevoshistoriaa. Hevosvoimaa!-näyttely on avoinna 8.1.2023 asti.

Pelargonirakkautta-näyttely kertoo aiemmin mummonkukiksi miellettyjen pelargonien matkasta halutuiksi keräilykasveiksi sekä aineettoman kulttuuriperinnön ylläpitäjiksi ja välittäjiksi. Esillä ovat kaikki kahdeksan tunnettua lohjalaista kantaa tarinoineen, lukuisa joukko muita vanhoja suomalaisia kotipelargoneja sekä valikoima hieman erikoisempia historiallisia pelakuita. Museon puutarhapäivänä 12.6. on tarjolla opastuksia, tietoiskuja, taimivaihtoa ja myynnissä tuttuja ja tuntemattomampia pelargoneja. Pelargonirakkautta-näyttely on avoinna 25.9.2022 asti.

Jenni Tieahon Unennäkijä-ympäristötaidenäyttely museon pihapiirissä kutsuu matkalle suomalaiseen mytologiaan ja myyttiseen metsätarustoon. Teosten materiaaleina ovat muun muassa eri puumateriaalit, maitohorsman syysvilla, punoksiksi rakentuvat kuusenkävyt ja männynkaarna. Unennäkijä-näyttely on esillä 21.8.2022 asti.

Näyttelyihin liittyvistä oheistapahtumista tiedotetaan erikseen museon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lohjan Museon puutarhassa on kesän ajan nähtävissä taiteilija Jenni Tieahon ympäristötaideteoksia.