Maija Kontunen

Lohjan musiikkikurssi toteutuu tänä vuonna kuitenkin. Kevät näytti jo pahalta, mutta nyt heinäkuussa Lohjan musiikkikurssi toteutetaan pienennettynä, noin 80 oppilaan voimin. Kurssia on jouduttu sopeuttamaan vastaamaan THL:n ohjeistuksia, mutta lohjalainen perinne jatkuu nyt 46. kesäkurssin muodossa.

Itse musiikkikurssi järjestetään 19.-29.7.2020 Kanneljärven Opistolla. Kurssilla olevat orkesterit: Sinfoniaorkesteri,  jousiorkesteri ja kaksi puhallinorkesteria. Sinfoniaorkesteri: Tuomas Törmi. Jousiorkesterit: Sinikka Sorvali ja Pirjo Suonio. Puhallinorkesterit: Anna-Leena Lumme ja Elise Mäntyranta. Lisäksi leirillä toimii pieniä kamarimusiikkiyhtyeitä.

Kannejärven Virtuoosien konsertti lauantaina 25.7.

Juha-Pekka Vikman

Lauantaina 25.7. kello 20 soi jouset Lohjan kirkossa, kun ohjelmassa ovat norjalaisen E.Griegin Holbergin ajoilta eli barokkiajan tanssimusiikkia, J.S.Bachin konsertto kahdelle viululle ja orkesterille d-mollissa sekä britti E.Elgarin Serenadi. Konsertin solistit ovat viulistit Juha-Pekka Vikman sekä Maija Kontunen. Esiintymässä on musiikkikurssin opettajista sekä ammattiopiskelijoista koottu Kanneljärven Virtuoosit johtajanaan Tuomas Törmi.

Tämän kesän musiikkikurssilla on 25-30 opettajaa mukana, joista monet ovat olleet kurssin opettajistossa mukana jo kolmattakymmenettä vuotta.

Lauantain konsertti kestää noin tunnin ja liput ovat 20/15€, yleisömäärä rajattu 120 henkilöön, joten liput kannattaa ennakkovarata numerosta 050 543 6093.

Karjalohjan konsertti siirtyi ensi vuodelle

Tälle vuodelle oli alun perin suunnitteilla myös Beethovenin syntymäpäivää juhlistava konsertti Karjalohjan kirkossa, mutta se päätettiin siirtää ensi vuodelle. Syynä mm. kirkon rajoitettu kuuntelijamäärä.

Muut kurssin konsertit

Sammatin kirkossa kamarimusiikkikonsertissa keskiviikkona 22.7. kello 19 esiintyvät kurssin opettajat. Sammatin kirkon yleisömäärä on rajattu 48 henkilöön. Ohjelman hinta 10 euroa. Konsertti järjestetään yhteistyössä Sammatin alueseurakunnan kanssa.

Lauantaina 25.7. kurssin A-puhallinorkesteri esiintyy kello 12 Lohjan torilla. Lisäksi maanantaina 27.7. on kirkkokonsertti Lohjan kirkossa kello 19.00 ja esiintymässä on silloin itse kurssilaiset. Ohjelman hinta 10 euroa.

Tiistaina 28.7 kello 18.00 on ulkoilmakonsertti Kanneljärven opistolla. Ohjelman hinta 10 euroa. Ja kurssin päätöskonsertti keskiviikkona 29.7. Lohjan Laurentius salissa kello 18.00. Päätöskonsertissa esiintyvät kaikki kurssin orkesterit. Ohjelman hinta 10 euroa. Laurentius salin yleisömäärä on rajattu 173 henkilöön.