Lohjan seudun ympäristöklusteri on mukana viettämässä valtakunnallista energiansäästöviikkoa, jota vietetään tänä vuonna 10.10.–16.10. Energiansäästöviikko-kampanjaa on vietetty jo vuodesta 1996 asti ja sen tarkoituksena on edistää energiansäästöön ja kestävään kulutukseen liittyviä tekoja. Kampanjan valtakunnallisena koordinoijana ja organisoijana toimii Motiva.

Lohjan seudun ympäristöklusteri haastaa kuntalaiset mukaan energiansäästötalkoisiin! Kuntalaiset voivat lainata infrapunamittareita, joilla voi mitata kotitalouden mahdollisia lämpövuotoja. Sekä pistorasiaan laitettavia energiankulutusmittareita, joilla voidaan mitata sähkölaitteiden energiankulutusta. Ota selvää, paljonko esimerkiksi tietokone syö virtaa, ja osallistu energiansäästötalkoisiin. Mittareiden laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi lainata Lohjan kaupunginkirjastosta, Inkoon kirjastosta ja Siuntion kunnankirjastosta. Lohjan ympäristöklusteri on hankkinut myös lämpökameran, jolla voi tarkastaa esimerkiksi kiinteistöjen lämpöeristyksiä.

Lohjan seudun ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Ympäristöklusterin jäseniä ovat Helsingin Metallipurkaus Oy, Inkoon kunta, Lohjan kaupunki, Luksia, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY), Nordic Waterproofing Oy, Nordkalk Oy Ab, Novago Yrityskehitys Oy, Redono Oy, Rosk’n Roll Oy Ab, Sappi Finland Operations Oy ja Siuntion kunta.

Ympäristöklusterin jäseniksi voivat liittyä yritykset, kunnat ja yhteisöt/kouluorganisaatiot. Jäsenkokouksessa päätetään jäseneksi hyväksymisestä.