Päätoimittaja

Lohjan Syysmarkkinat ja Omenakarnevaalit siirtyvät ensi vuoteen

Lohjan syksyn odotetut markkinatapahtumat Syysmarkkinat ja Omenakarnevaalit on päätetty siirtää ensi vuoteen vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Molempien tapahtumien järjestämisestä vastaa Omenakarnevaalit ry.

Päätös tehtiin turvallisuus edellä. Pandemiatilanne on heikentynyt Uudellamaalla delta-variantin leviämisen myötä. Edessä saattaa olla edelleen tiukentuvia kokoontumisrajoituksia, ja AVI:n nykyistenkin turvallisuusohjeiden noudattaminen olisi massatapahtumissa haasteellista, kertoo Omenakarnevaalit ry:n puheenjohtaja Päivi Kallo.  

Syysmarkkinat oli tarkoitus järjestää torin ja Kauppakadun ympäristössä 10.-11.9. ja Omenakarnevaalit Lohjan museon alueella 18.9. Molemmat ovat keränneet yhteen tuhansia kävijöitä. Esimerkiksi Omenakarnevaaleilla on yhden päivän aikana vieraillut parhaimmillaan noin 5000 kävijää, myyjiä on ollut satakunta ja erilaista ohjelmaa niin ulkona markkina-alueella kuin museon tiloissa.

Tapahtumat peruttiin myös viime vuonna koronatilanteen pakottamana.

Moni viime vuonna Omenakarnevaaleilta kojupaikan varanneista siirsi varauksensa tälle vuodelle. Onkin surullista, että tapahtuma on jouduttu perumaan toistamiseen, Päivi Kallo toteaa.

Kaikkiin Syysmarkkinoilta ja Omenakarnevaaleilta myyntipaikan varanneisiin ollaan suoraan yhteydessä.

Omenakarnevaalit on järjestetty Lohjalla vuodesta 1992 lähtien, syysmarkkinoillakin on satavuotinen perinne. Omenakarnevaalit on yksi Lohjan kaupungin vuoden kärkitapahtumista, ja se vetää kävijöitä myös muilta paikkakunnilta.

Ensi vuoden Omenakarnevaalien suunnittelu alkaa jo syksyn aikana. Uskomme, että koko perheen ohjelmallisella sadonkorjuujuhlalla on edelleen paikka lohjalaisten sydämissä.