Lohjansaaren seurantalossa ja sen pihamaalla (Pietiläntie 2) tapahtuu monen moista kesällä 2019. Kesätorit alkavat la 8.6. Silloin alkaa myös perennatori. Perennojen myyjiltä ei peritä paikkamaksua, joka normaalisti on kaikilta myyjiltä 5 euroa (sis. kupin kahvia). Tuolloin ilmestyy myös Lohjan Saaristo -lehti. Kaikki kesätorit, ellei muuta kerrota, pidetään kello 10.00–13.00. Kesätoreja on jokaisena kesälauantaina elokuun loppuun asti (ei juhannuslauantaina). Lohjansaaressa osallistutaan 8.6 myös valtakunnalliseen Avoimet kylät -tapahtumaan.

Kesän viimeinen kesätori laajentuu Sadonkorjuutoriksi. Maisteltavissa, ihasteltavissa ja ostettavissa on kesän säistä osin riippuen erilaisia puutarhojen ja metsien tuotteita ja niistä valmistettuja jalosteita.

Perinteiset Juhannustanssit tanssitaan 22.6. kello 19.00–01.00. Musiikista vastaa viime vuonna hyvin positiivista palautetta saanut Level Band, joka yleisön pyynnöstä soittaa myös tämän kesän tansseissa. Lisäksi tallikaraoke ja kahvio. Liput.

Kamarimusiikkia Lohjansaaressa

Kamarimusiikkia Lohjansaaressa -konsertteja on järjestetty jo aikaisemmin kolmena kesänä, kaksi konserttia kesässä, toinen kesäkuussa jonakin lauantai-iltapäivänä ja toinen joko heinäkuun lopussa tai elokuun alussa illalla. Tänä kesänä konserteista ensimmäinen järjestetään la 15.6. kello 15.00. Tuolloin esiintyy Barokkiyhtye Baccano, jossa soittavat Hanna Haapamäki (nokkahuilu), Jussi Seppänen (sello) ja Marianna Henriksson (cembalo). Ohjelmassa on Tunes and Mascarades – musiikkia 1600-luvun Englannista: van Eyck – the Masque – Bull – Purcell – Matteis. Konsertissa on väliaika ja siellä jotakin pientä teemaan sopivaa tarjoilua. (Järj. yhteistyössä Lohjan Kesä ry:n kanssa. Tapahtumaan on liput.)

Perjantaina 2.8. kello 19.00 järjestetään kesän toinen Kamarimusiikkia Lohjansaaressa -konsertti. Trubamolli; Jarmo Saari, kitara ja laulu ja Laura Hynninen, harppu. Trubamollin sielukkaissa kappaleissa kitaran ja harpun rikas vuorovaikutus ja kamarimusiikilliset sävyt kohtaavat brasilialaisvaikutteisen keinahtelun ja virtuoottisen yhteissoiton. Säveltäjä-Saaren samettinen ääni haastaa kuulijat tutkimaan muistoja, tunteita ja mielen syövereitä. Liput. Kahvio on avoinna konsertin alussa. (Järj. yhteistyössä Lohjan Kesä ry:n kanssa.)

Tunnelmia viime kesän kesätorilta. (Kuva: Leif Lindberg)

Iltamat

Iltamat täyttävät talon ke 17.7. kello 19.00 kahden syntymäpäiväjuhlan merkeissä. Ensin on vuorossa kirjailija Serpin, Seere Salmisen, juhlistus ”Serpentiinejä”, kun hänen syntymästään on kulunut 125 vuotta. Heljä Heikkinen, Jarmo Heikkinen ja Paavo Kerosuo: tarinaa ja Serpin tuotannon tutkailua näyttämöllisin keinoin. Avainsana on Suomisen perhe -kuunnelmat, joista kaikista tehtiin myös elokuvat. Yllätyksiäkin on odotettavissa. Väliajan jälkeen iltamissa muistellaan euroviisuvuotta 1969, jolloin Lohjansaaressa kesiään viettävä duo Jarkko ja Laura olivat Suomen edustajina Madridissa pidetyissä viisuissa. ”Kuin silloin ennen” on tämän ohjelmaosuuden nimi. Jarkon ja Lauran lisäksi lavalla nähdään ja kuullaan Merja Ikkelää (harmonikka) ja Janne Antikaista (kontrabasso). Kahvio ja iltamaohjelman jälkeen iltapalaa saatavissa. (Järj. yhteistyössä Lohjan Kesä ry:n kanssa. Tapahtumaan on liput.)

Elämänmakuinen musiikkimatka

Keskiviikkona 24.7. kello 19.00 meillä on ilo kuulla Merja Ikkelää ja Anne Nielseniä Matkalla-konsertissa. Kyseessä on Anne Nielsenin (laulu) ja Merja Ikkelän (haitari ja piano) elämänmakuinen musiikkimatka, joka pyörittää kuulijoita laulujen myötä kauniilla, viihdyttävällä ja rohkealla otteella tilanteesta ja paikasta toiseen. Konsertti vie mm. Pohjoismaihin, Ranskaan, Espanjaan, Venäjälle ja Etelä-Amerikkaan. Musiikin lomassa on mahdollisuus nauttia pienistä suupaloista koostuvasta gastronomisesta makumatkasta, joka johdattelee makunystyrät konsertissa esitettävän musiikin juurille. Pieniä suupaloja tulee yhteensä noin 10 ja ne tarjoillaan pöytiin kahdessa erässä, hetki ennen konsertin alkua sekä konsertin väliajalla. Kauhan varressa on Pia & Co. Konserttiin on liput. Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot varauksen yhteydessä.

Lohjan Saaristo -päivä

Lauantaina 27.7. järjestetään Lohjan Saaristo -päivä kello 10.00–14.00. Päivän yhtenä teemana on vieraslajit. Aiheesta kirjan julkaissut Mia Jaunia tutustuttaa vieraslajeihin, syihin, miksi niitä tulisi hävittää ja hävittämiskeinoihin. Näytteillä on paikallisia vieraslajeja. Lisäksi arpajaiset, runsaasti ohjelmaa lapsille: taitorata (rata sisältää useita pieniä liikunnallisia tehtäviä), puujalkakävely, keppariesterata ja paljon muuta! Salapoliisitehtävä: suunnista kartan ja vihjeiden avulla, ja ratkaise mystinen arvoitus! Piirustuskilpailu, aiheena ”parasta kesässä”, jokainen osallistuja palkitaan! Tarjolla leikin lomassa mehua ja keksejä. Ohjelmassa myös kirjakoppikilpailun tulosten julkistaminen ja Serpin majan kahviossa monenlaista suolaista ja makeaa. Fruticetum on avoinna kello 11.00–14.00, lohikeittolounas sisällä seurantalossa, esittelyssä pihalla Solis-traktorit, laajennettu kesätori.

Liput

Kaikkien tilaisuuksien liput tulevat myyntiin ensimmäiselle kesätorille ja niitä on ostettavissa kaikilta kesätoreilta. Edelleen toivotaan käteismaksua, mutta mahdollisuus on myös ottaa jossakin määrin vastaan myös mobiilimaksuja. Lisätietoja www.lohjansaaristo.fi, Lohjan Saariston Facebook-sivu ja pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi, 050 598 7648 (Pirjo Sjögren). Lippuavarauksia otetaan vastaan jo nyt kaikkiin tilaisuuksiin.