Nyt on aikaa laulaa ja tehdä äänite kilpailun alkukarsintaan

Loistava Laulaja 2020 -kilpailu käydään nyt kolmatta kertaa. Kahtena edellisenä vuonna alkukarsintaan osallistuneita on ollut satoja ja näin on varmasti myös tänä vuonna. Laulukisan alkukarsintaan voi osallistua kotiäänitteellä viidessä eri ikäryhmässä, +18, +40, +50, +60 ja +70. Naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan.

Alkukarsinnoista edetään syksyllä pidettäviin puolivälieriin, joissa kilpaillaan karaoketaustoilla. Semifinaaliin ja finaaliin selvinneet laulajat pääsevät loppuvuodesta tulkitsemaan laulunsa oikean orkesterin säestämänä Finlandia TV:n suorissa lähetyksissä. Voittajille on luvassa oman cd-singlen taltiointi, tuotepalkintoja sekä esiintymisiä erilaisiin Loistovirma Oy:n tapahtumiin.

Viime vuoden voittajat löytyivät ympäri Suomea ja heidän tietonsa, kuin myös lisäinfo tämän vuoden kilpailusta löytyy sivuilta www.loistavalaulaja.com. Aiempina vuosina kilpailuja ovat tähdittäneet Marion Rung sekä tangokuningatar Kaija Pohjola. Tänä vuonna oman panoksensa kilpailutunnelmiin tuo upeaääninen tangokuningas Jaska Mäkynen.

Loistava Iskelmä

Loistava Iskelmä 2020 -kilpailuun voivat osallistua niin pöytälaatikkosäveltäjät kuin musiikin ammattilaisetkin. Kilpailun tarkoitus on nostaa esille suomalaisia musiikin tekijöitä ja uusia suomalaisia iskelmiä.

Viime vuonna uusia sävellyksiä ja sanoituksia lähetettiin kilpailuun pitkästi toista sataa. Musiikin ammattilaisista koostuva raati valitsi teoksista Alfa television lähetykseen kolme mielenkiintoisinta laulua, joista voiton vei, Sara Suvelan säveltämä ja Pauli Leppäsen sanoittama Kaksi Lasia, joka julkaistaan lähipäivinä tangokuningatar Kaija Pohjolan tulkitsemana. Myös tänä vuonna raati valitsee parhaat laulut esitettäväksi suorassa Finladia TV lähetyksessä ja voittajalaulu tullaan levyttämään.

Lisäinfoa tämän vuoden kilpailusta ja viime vuoden tuloksista www.loistavaiskelma.fi. Kilpailut järjestää Loistovirma Oy.

Jaska Mäkynen