LoU Basketin poikien MU17 ja WU14 tyttöjen SM-sarjat saatiin joukkueiden osalta pakettiin menneinä viikkoina kauden 2022-2023 osalta. Tyttöjen SM-sarja jatkuu vielä Lohjalla Kisakalliossa pelattavassa lopputurnauksessa mutta tänä vuonna LoU Basketin WU14 ryhmä ei sinne selvinnyt.

LoU Basketin MU17 joukkue SM-sarjan kuudenneksi

LoU Basketin 2006-2007-syntyneiden poikien MU17 joukkue sijoittui hienosti kuudenneksi SM-sarjassa. Realistiset mahdollisuudet oli kyllä parempaankin, kun joukkue oli syyskauden jälkeen sarjassa hienosti toisena.

Kevätkaudella tuli muutama tiukka tappio ja joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. SM-sarja oli äärettömän tasainen ja lohjalaiset näyttivät siinä tasonsa voittamalla kertaalleen SM-finaalissa pelanneet HNMKY:n ja ToPo:n.

Pelattiin hyvä kausi kaiken kaikkiaan. Kausi oli täynnä hienoja voittoja ja tiukkoja opettavaisia tappioita. Koko kauden ajan joukkueen sisällä vallitsi hieno positiivinen yhdessä tekemisen meininki. Vaikka emme ihan mitalipeleihin päässeet, niin olemme erittäin tyytyväisiä kauteen. Joukkueen puolesta haluamme kiittää kaikkia tukijoita ja kannattajia mahtavan kauden mahdollistamisesta.

päävalmentaja Niko Wasenius

Kausi oli meille pelaajille erittäin opettavainen ja pääsimme pelaamaan todella kovia joukkueita vastaan sekä myös ottamaan hienoja voittoja. Koko kauden ajan meillä oli myös loistava yhteishenki joukkueessa ja saimme nauttia lisäksi mahtavasta kannustuksesta peleissä.

summasi joukkueen kapteeni Eetu Sosala

LoU Basketin MU17 SM-sarjajoukkue: Niklas Nyman, Taneli Koskelainen, Olli Peltola, Onni Mäkelä, Sisu Sakala, Jesper Niskanen, Aaro Koskimies, Vladimir Dudin, Kalle Niemelä, Veikka Hänninen, Albert Yambasu, Einari Hautamäki, Ilmari Salmisto, Eelis Lahti, Aleksis Hurme, Vili Vesterinen, Eetu Sosala (C)

Päävalmentaja: Niko Wasenius

Valmentaja: Aleksi Iltanen

Joukkueenjohtaja: Mikko Peltola

Huoltaja: Timo Koskelainen

Fysiikkavalmentaja: Vesa Jaakkola

WU14 tytöillä hieno ja opettavainen kausi

Tyttöjen WU14 joukkue taisteli pääsystä SM-lopputurnaukseen ihan kalkkiviivoille asti. Lohjalaiset johtivat ratkaisevaa peliä kahdella pisteellä vielä kolme sekuntia ennen loppua, mutta BC Nokian heittämä kolmeen pisteen heitto upposi ja nokialaiset veivät ottelun luvuin 66-65.  Tämä sinetöi myös sen, että lohjalaiset jäivät pudotuspelien ulkopuolelle.

Viimeiset pelit olivat erittäin tiukkoja ja tunteellisia, niissä tiivistyy koko kausi pienoiskoossa. Oltiin harkoissa ja peleissä sinnikkäitä sekä yritteliäitä. Haluttiin pelata kovan intensiteetin korista ja siinä myös onnistuttiin. Ennen kaikkea koko ryhmä uskoi meidän omaan ”juttuun” ja se näkyi jokapäiväisessä tekemisessä, joka mahdollisti sen, että menimme kauden aikana eteenpäin huimia harppauksia,

päävalmentaja Dana Melnikova

Kehityttiin kauden alusta todella paljon. Aloitettiin yhteinen harjoittelu kesällä, jonka takia meidän piti opetella pelaamaan yhteen. Loppukaudesta me jo pelattiin ja kommunikoitiin tosi hyvin, ja kaikki on myös kehittynyt yksilöllisesti tosi paljon. Mä oon todella ylpeä meidän joukkueen suoriutumisesta tällä kaudella.

fiilisteli joukkueen kapteeni Saana Laine

LoU Basketin WU14 SM-sarjajoukkue:  Alina Määttä, Matilda Suonperä, Hetti-Inkeri Saajos, Emilia Määttä, Unna-Maija Saajos, Helmi Vyhtinen, Enna Järvinen, Victoria Maukku, Aada Kiuru, Shanti Sakhardande, Elviina Hautamäki, Saana Laine (C), Viivi Nieminen

Päävalmentaja: Dana Melnikova

Valmentajat: Petri Kovanen, Aleksi Iltanen

Joukkueenjohtaja: Kari Vyhtinen

Fysiikkavalmentaja: Vesa Jaakkola

Molemmat joukkueet pelasivat kilpailullisesti mahtavat kaudet SM-sarjoissa. Tästä iso kiitos kaikille sen mahdollistaneille ihmisille ja tahoille. Loistava juttu on myös, että koko koriskausi ei ole vielä joukkueilta ohi, vaan se jatkuu MU17 joukkueen ja WU14 joukkueen pelaajien osalta. Pääsiäisenä on osalla matka Ruotsiin Scania Cupiin, jonne LoU Basketin WU15 joukkue ja MU17 joukkue saivat kutsut epävirallisiin seurajoukkueiden PM-kisoihin.

valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen

LoU Basketin joukkueista pelasi kaudella 2022-2023 kolme joukkuetta SM-sarjoissa ja urheilullisesti kausi on ollut tähän saakka LoU Basketin historian paras. LoU Basketin WU15 tyttöjen SM-sarja jatkuu vielä 29.-30.4 ja aluesarjan ottelut pyörivät toukokuuhun saakka.


Aleksi Iltanen

LOU Basketin tukena mukana matkassa: