LoU Basketin WU16 joukkue otti perjantai-iltana kovan voiton, kun se kaatoi sarjaa ennen perjantaita puhtaalla pelillä johtaneen Tampereen Pyrinnön 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa. Lauantaina osa nuorista pelaajista pääsi nauttimaan toisesta voitosta perään, kun LoU Basketin naisten joukkue otti vierasvoiton Keravan Kori-80 Naisten 2.divisioonassa. 

Emili Melnikova viimeistelee kaksi pistettä

SM-sarjan ensimmäinen kotivoitto 16-vuotiaille tytöille 

Perjantai-iltana LoU Basketin WU16 joukkue tarjoili paikalle tulleille katsojille loistavaa koripalloa ja voitti sarjaa puhtaalla pelillä johtaneen Tampereen Pyrinnön pistein 82-70 (54-38).  

Ensimmäinen jakso meni vielä Pyrinnölle 20-24, mutta toisella jaksolla lohjalaisten yhteispeli alkoi toimia ja varsinkin joukkuepuolustus oli kovalla tasolla. Parantunut joukkuepuolustus antoi mahdollisuuden juosta, joka sai hyökkäyksenkin toimimaan ja jakso lohjalaisille 34-14. 

Kolmannelle jaksolla vieraat saivat lohjalaisten peliä hieman hidastettua ja jakso Pyrinnölle luvuin 14-22.  

Neljännen jakson lohjalaiset taistelivat ja kamppailivat raivokkaasti. Ottelut loputtua palkintona oli maukas kotivoitto. 

Pelaajat toteuttivat ihailtavasti pelisuunnitelmaa ja meidän tahtotila sekä läsnäolo oli huikealla tasolla. Levypallopelaaminen oli tänään kauden tähän asti parasta.

joukkueen päävalmentaja Aleksi Iltanen

LoU Basketin WU16 joukkue on 16-vuotiaiden SM-sarjassa nyt sijalla kuusi. 

Ottelutilasto:

Ottelu (basket.fi) 

Naisille vierasvoitto Keravalla 

Naisten joukkue voitti lauantaina Keravan Kori-80 naisten eteläisessä 2.divisioonassa luvuin 45-109 (16-56). 

Perjantaina pelanneista 2008-2009-syntyneistä pelaajista mukana olivat Emili Melnikova, Minttu-Maria Lilja, Magdaleena Lilja, Saana Laine ja Viivi Nieminen. 

Lohjalaiset puolustivat aktiivisesti ja juoksivat nopeita siirtymähyökkäyksiä. Kolmen pisteen heittoklinikan joukkue pisti pystyyn toisella neljänneksellä vieden sen 31-7. Toisella puoliajalla vastustaja sai vähän paremmin pelistä kinniin, mutta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.  

Saatiin hyökkäys käyntiin nopeasti ja sisäpelaajat onnistuivat hienosti viimeistelemään korin alta. Aktiivinen kokonkentän puolustaminen oli meidän vahvuus ja saimme paljon riistoja.

joukkueen päävalmentaja Pia Yli-Kankahila

LoU Basketin nuori naisten joukkue on aloittanut sarjan hienosti ja komeilee sarjataulukossa toisena viidellä voitolla ja kahdella tappiolla.   

Pelaajat ja pisteet : Pauliina Lehtinen 21, Emili Melnikova 21, Dana Melnikova 15, Noora Oila 13, Minttu-Maria Lilja 10, Ella Kumpulainen 8, Magdaleena Lilja 7, Laura Manni 7, Saana Laine 5 ja Viivi Nieminen 2

Naisten II divisioona Eteläinen alue (basket.fi) 

KUVA: Veeti Teperi