Toimittaja

Luontoretki järvimaisemiin vie seniorit luonnon helmaan

liikunta, seniorit

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjaa vietetään 10.9.–10.10. Sen puitteissa järjestetään seniori-ikäisille lohjalaisille suunnattu Luontoretki järvimaisemiin -luontoretki, jolla päästään nauttimaan leppoisasta yhdessäolosta ja liikkumisen ilosta. Retki järjestetään maanantaina 23.9. kello 13.00–15.00 Porlan virkistysalueella. Kisakallion reippaiden opiskelijoiden ohjaaman yhteisen alkuverryttelyn jälkeen voi tutustua kävellen Porlan virkistysalueeseen, jutustella kuntapäättäjien kanssa, istua tulilla makkaraa paistaen ja osallistua Rami Laitisen vetämiin yhteislaulutuokioihin kello 13.30 ja 14.30. Makkaran lisäksi tarjolla on kahvia ja pullaa. Esteettömiin veneretkiin erikoistuneen TheraFishn lautan kyydissä osa pääsee nauttimaan myös lyhyestä veneretkestä Lohjanjärvellä. Veneretkien lähdöt tapahtuvat puolen tunnin välein kello 13.00 alkaen.

Luontoretki toteutetaan Partioaitan myöntämän ympäristöbonuksen turvin ja yhtenä tavoitteena on mahdollistaa ulkoiluhetki myös ulkoiluapua tarvitseville, kotona asuville iäkkäille ihmisille. Haastamme siis ystävät, naapurit, omaiset ja vapaaehtoistoimijat tarjoamaan apua tarvitsevalla ikäihmiselle kyydin tapahtumapaikalle sekä toimimaan ulkoiluseurana tapahtuman ajan. Kisakallion opiskelijat ovat myös lupautuneet toimimaan kävely- ja makkaranpaistoapuna tapahtuman aikana.

Tapahtuman parkkipaikat löytyvät Liessaarenkadun päästä kanoottivajan takaa. Hyväkuntoiset ja -jalkaiset voivat jättää autonsa Aurlahden parkkipaikalle. Lisäksi käytössä on Kultakotien alaparkkipaikka. Mukana tapahtumassa ovat Lohjan Liikuntakeskus Oy, Lohjan kaupunki, TheraFish, Lohjan Marttayhdistys ry, Kisakallion urheiluopisto ja Apuomena.