Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue ja eläinlääkäri Satu Olkkonen järjestävät leikkauspäivän maatiaiskissoille lauantaina 28.11. Karjalohjalla yhdessä Lohjan eläinsuojeluyhdistyksen kanssa. Mukaan mahtuu vielä sekä mirrejä että kolleja.

Leikkauspäivä on avoin kaikille maatiaiskissoille, mutta erityisesti sillä halutaan tavoittaa heikommassa taloudellisessa asemassa olevia kissanomistajia, joilla ei ehkä muuten olisi mahdollista leikkauttaa kissaansa. Uroskissan kastrointi maksaa 35 euroa ja naaraan sterilointi 70 euroa.

Leikkauksen yhteydessä kissa mikrosirutetaan, jollei sillä ole jo sirua. Lohjan eläinsuojeluyhdistys tarjoaa mikrosirun maksutta. Sirutiedot rekisteröidään siruhaku.fi-palveluun. Lisäksi on mahdollista saada kissalleen kolmoisrokote edulliseen hintaan.

Tapahtuma toteutetaan eläinlääkärinpalkkiota lukuun ottamatta kokonaan
vapaaehtoisvoimin. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Rekku Rescuen kotisivuilta, rekkurescue.com.

Vastuullinen omistaja leikkauttaa ja mikrosiruttaa kissansa

Suomessa hylätään arviolta jopa 20 000 kissaa vuosittain. Villiintyneet kissalaumat ovat ongelma erityisesti maaseudulla, mutta niitä esiintyy myös taajamissa. Suuri osa kissapopulaatioista on lähtöisin vapaana ulkoilevista, leikkaamattomista kotikissoista.

Kissan leikkauttamisen tärkein tavoite on estää vahinkopentujen syntyminen, mutta kissa kannattaa leikkauttaa, vaikka tiineyden vaaraa ei olisikaan. Toimenpide parantaa sekä kissan että omistajan elämänlaatua.
Rekisteröity mikrosiru on tavallaan kuin aina kissan mukana kulkeva ”henkilöllisyystodistus”. Se parantaa olennaisesti kadonneen kissan mahdollisuuksia päästä takaisin kotiin. Se myös yleensä nopeuttaa prosessia, mikä on sekä eläimen että omistajan etu. Siru on tärkeä myös sisäkissoille, koska eläin saattaa karata esimerkiksi
eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

Sirun tiedot voidaan lukea ainakin eläinlääkäriasemilla, löytöeläinten vastaanottopaikoissa ja eläinsuojeluyhdistyksissä. Sirutus on helppo ja lähes kivuton toimenpide, ja kun kissa on kerran sirutettu, säilyy siru koko loppuelämän.

Eläinsuojelujärjestöjen Kissakriisi-vetoomus keräsi lähes 60 000 nimeä

SEY Suomen eläinsuojelu, Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ja Rekku Rescue ry käynnistivät lokakuun alussa vetoomuksen, jonka tavoitteena on Suomen kissaongelmaan puuttuminen lainsäädännön avulla. Kissakriisi-vetoomuksessa vaaditaan, että kissojen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti säädetään pakolliseksi ja että leikkaamattomien kissojen
vapaana ulkoilu sekä kissojen rajoittamaton lisäännyttäminen kielletään lailla.

Vetoomuksen allekirjoitti yhteensä 58 460 ihmistä vain kuukaudessa. Vetoomus luovutetaan maa- ja metsätalousministerille.