Vihdin kunta muistaa vihtiläisiä vauvoja ja heidän perheitään antamalla jokaiselle vastasyntyneelle pienen lahjan. Muistamiskäytäntö on uusi, ja idea siihen syntyi kuntaan saapuneesta yhteistyöhaasteesta. Lahja sisältää tänä vuonna luomupuuvillaisen Made in Vihti -bodyn sekä käsintehdyt villatossut.

–Kuntaan ottivat yhteyttä Risto Salmi ja Lea Nevalainen, jotka halusivat tuoda piristystä vaikeisiin aikoihin ja päättivät lahjoittaa vihtiläisille vauvoille kudotut villatossut. Samalla kunta haastettiin mukaan muistamaan lapsen saaneita perheitä. Idea oli kerrassaan sydämellinen ja tartuimme haasteeseen ilolla. Kiitän lämpimästi Risto Salmea ja Lea Nevalaista heidän aktiivisuudestaan ja panoksestaan vihtiläisten eteen, kertoo kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Idea muistamiseen syntyi kuntaan saapuneesta yhteistyöhaasteesta: Risto Salmi ja Lea Nevalainen halusivat tuoda piristystä vaikeisiin aikoihin ja päättivät lahjoittaa vihtiläisille vauvoille kudotut villatossut. (Kuva: Risto Salmi ja Lea Nevalainen)

Ensimmäinen muistaminen luovutettiin tällä viikolla Myrskylänmäen neuvolassa Krista Puustisen ja Lauri Rissasen perheeseen syntyneelle vuoden ensimmäiselle vihtiläiselle. Ennakkotietojen mukaan vuonna 2020 Vihtiin syntyi 221 lasta ja tälle vuodelle ennakoidaan edellisvuotta suurempaa syntyneiden määrää. Heistä jokainen tulee saamaan oman lahjansa tulevien neuvolakäyntien yhteydestä.

–Lasten ja koko perheen hyvinvoinnin tukeminen on tärkeä osa kunnan toimintaa. Teemme tätä tiiviissä yhteistyössä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Tavoitteemme on tarjota kuntalaisille mahdollisimman hyvät ja toimivat peruspalvelut, jotta Vihti olisi hyvä paikka asua ja elää aktiivista ja turvattua elämää, sanoo Eerola.

Vihdin kunta

Vuoden ensimmäinen vihtiläinen syntyi Krista Puustisen ja Lauri Rissasen perheeseen. Lahjan heille toimitti kunnanjohtaja Erkki Eerola. (Kuva: Vihdin kunta)
Ennakkotietojen mukaan vuonna 2020 Vihtiin syntyi 221 lasta ja tälle vuodelle ennakoidaan edellisvuotta suurempaa syntyneiden määrää. Heistä jokainen tulee saamaan oman lahjansa tulevien neuvolakäyntien yhteydestä. (Kuva: Vihdin kunta)