Henkilöllä, joka kävi perjantaina 25.9.2020 noin kello 11.00-12.30 liikuntakeskus Aplicossa, on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kaikki lähikontaktissa mahdollisesti altistuneet olleet henkilöt on nyt tavoitettu. Aplico ja Lohjan tartuntatautitiimi tekivät selvitystyössä tiivistä yhteistyötä.

Vastuullisesti ja nopeasti tilanteeseen reagoinut Aplico on ottanut yhteyttä tämän päivän aikana kaikkiin sairastuneen kanssa saman aikaisesti salilla kuntoilleisiin ja on toimittanut tiedot Lohjan kaupungin tartuntatautitiimille. Tartuntatautitiimi arvioi, ovatko henkilöt mahdollisesti altistuneet koronavirukselle.

Liikuntakeskus Aplicossa perjantaina 25.9. klo 11.00-12.30 käyneitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia

Henkilöllä, joka kävi perjantaina 25.9.2020 noin kello 11.00-12.30 liikuntakeskus Aplicossa, on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Lähikontaktissa altistuneet henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin paikalla olleita henkilöitä on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

Kyseisenä ajankohtana liikuntakeskus Aplicossa käyneitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan mahdollisesta altistumisesta. Jos oireita ilmenee, pyydetään lohjalaisia olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Keskustan terveysasemalle puhelimitse numeroon 044 3692901. Numerossa on takaisinsoitto.

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin. Jos edes lieviä oireita ilmenee, tulee hakeutua koronavirustestiin välittömästi. Testitulosta tulee odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Suurin osa Lohjan vahvistetuista tartunnoista on keväältä. Rauhallisen jakson jälkeen on Lohjalla ilmennyt syksyllä yksittäisiä uusia laboratoriovarmennettuja koronavirustartuntoja.

Kuntalaisia muistutetaan huolehtimaan hyvän käsi- ja yskimishygienian toteutumisesta sekä turvaväleistä sekä maskin käytöstä suositusten mukaisesti.

Kuntalaisen on mahdollista myös ladata älypuhelimeen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama Koronavilkku -sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Lataa sovellus oman puhelimesi sovelluskaupasta. Lisätietoja osoitteessa https://koronavilkku.fi/