Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Meri Levula puskee kohti autourheilumenestystä

autourheilu, karting

Meri Levula aloitti karting-autolla kilpailemisen jo 3-vuotiaana. Lajissaan harvinaisen ja erittäin nopean tyttökuljettajan otteita alettiin seurata jo ajamisen alkuvaiheessa. Lohjalainen Immulan kylässä asuva 14-vuotias Levula on yksi kartingin harvoista tyttökuljettajista. Nuoresta iästään huolimatta hän on rakentanut nousujohteisesti uraa autourheilussa jo kymmenen vuoden ajan. Viime vuonna FIA:n ja Ferrarin yhteistyössä tyttöä testattiin Ranskassa, mutta vielä silloin ovet eivät auenneet Ferrarille. Autourheilu ei ehkä ole jokaisen nuoren naisen unelma, mutta Merin se on.

Nuoresta iästään huolimatta Meri Levulalla on tavoitteet korkealla. (Kuva: Sami Vaskola, Meri Levulan arkisto)

Tänä vuonna pienessä perhetiimissä sekä Suomen että Viron mestaruussarjassa ajava Levula nosti nopeuttaan koko vuoden. Viimeisessä SM-osakilpailussa Vantaalla ajettiin rataennätys finaalissa ja Levula ajoi toiseksi nopeimman ajan. Viron mestaruussarjassa kovin vastus löytyi maailman huipulle nousseesta Mark Dubnitskista, joka ajoi viimeisessä FIA Academy -kisassa itsensä paalupaikalle 54 maailman nopeimman juniorikuljettajan joukossa. Myös Viron mestaruussarjassa kahdessa viimeisessä osakilpailussa Levula ajoi nopeimman kierroksen. Viimeinen kilpailu oli Aravedellä Virossa ja nyt oltiin Mark Dubnitskin kotiradalla ja kilpailtiin Baltian mestaruudesta. Samassa luokassa ajoi kilpailijoita Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Suomesta.

–Finaali ei täysin onnistunut kohdallani ja maalissa olin P5/21. Mutta tämäkään kilpailu ei tehnyt poikkeusta, sain ajettua erien ja finaalin nopeimman ajan, toteaa Levula.

–Ehkä ajamme vielä jonkun kilpailun Euroopassa nyt syksyllä ja voisin jäädä kartingiin hakemaan huipputuloksia, mutta haluan mennä nopeasti eteenpäin ja saada isoja haasteita. Ensi vuonna siirryn jo isompiin autoihin, niistä kerrotaan sitten myöhemmin lisää. Hyvää syksyä kaikille, Levula toivottaa.

Levulan uran kehittymistä voi seurata hänen verkkosivuiltaan sekä sosiaalisesta mediasta.

Meri Levula aikoo siirtyä kartingista isompiin autoihin. (Kuva: KartMama, Meri Levulan arkisto)