Tytyrin Elämyskaivoksen halloween tarjoaa koko perheellemerirosvotarinan sisältäviä teemakierroksia ja yli 15-vuotiaille suosittuja Pimeitä kierroksia.

Tytyrin Elämyskaivoksen uumenissa järjestetään loka–marraskuun vaihteessa perinteeksi muodostuneet halloween-teemakierrokset. Tänä vuonna kyseessä on halloween-kierrosten juhlavuosi, sillä kierrokset aloitettiin kymmenen vuotta sitten. Tytyrin Elämyskaivoksen hämärät ja koleat käytävät sopivat tunnelmaltaan mainiosti halloweenin viettoon.

Elämyksellisiä kierroksia löytyy sekä lapsille että aikuisille. Lauantaina 31.10. ja sunnuntaina 1.11. järjestetään päivällä koko perheen halloween-kierrokset, jotka soveltuvat 3–10-vuotiaille. Perjantai- ja lauantai-illan 30.10. ja 31.10. Pimeitä kierroksia puolestaan suositellaan yli 15-vuotiaille.

Maikki Arola (vas), Helena Kontio, Tuomo Laine, Krista Hampori ja Anne Palin valmiina merirosvotarinaan.


Kaivokseen merirosvojen kanssa

Koko perheen halloween-kierroksella merirosvokapteeni Ali Moukku kertoo tarinan siitä, kuinka hän ja hänen ystävänsä Bull Nelsson unelmoivat löytävänsä luolaan kätketyn aarteen. Valitettavasti he eivät pääse yhteisymmärrykseen reitistä, joka johtaisi tarunhohtoisen aarteen luo, joten Nellson eroaa tehtävästään, kaappaa itselleen oman laivan ja lähtee eri suuntaan.

–Päähenkilö riitaantuu parhaan kaverinsa kanssa siitä, mihin suuntaan lähdetään. He lähtevät eri suuntiin, mutta kohtaavat vielä aarteen äärellä. Ystävyyskin saattaa siinä korjautua. Opetuksena tässä on, että reittejä voi olla monta, mutta ne voivat viedä samaan lopputulokseen, Maikki Arola avaa.

Koko perheen Halloween kierros on Lohjan Harrastajanäyttelijöiden käsikirjoittama ja näyttelemä. Käsikirjoituksen on tehnyt Mikko Oksanen. Arola kertoo, että merirosvotarina valintaan vaikutti mm. puvustamon tarjonta.

–Puvustus edellä on lähdetty katsomaan, mitä hahmoja löytyy. Merirosvovaatteita oli paljon. Näytelmävalintaan saattoi vaikuttaa myös se, että Mikon pienet pojat tulevat myös näyttelemään.

Tarina on rakennettu ilon ja halloween hauskuuden kautta, jotta perheen pienemmätkin viihtyvät kierroksella. Kierroksen opastuksesta vastaa Lohjan Oppaat ry.

Helena Kontio (vas), Maikki Arola, Krista Hampori, Tuomo Laine ja Anne Palin.

Pimeille kaivoskäytäville vain otsalampun valossa

Pimeitä kierroksia ei suositella perheen pienemille, sillä pimeällä kierroksella sukelletaan kaivoskierrokselle pelkän otsalampun varassa ja kaivoksen pimeys voi yllättää kokeneemmatkin kävijät.

–Nämä ovat normiyleisökierroksia, mutta pimeässä. Kypäröissä on otsalamput. Kaivoksen käytävillä on yllätyksiä. Niitä voi olla jo hississäkin, vinkkaa Tuomo Laine.

Pimeät kierrokset ovat saaneet paljon hyvää palautetta.

–Pimeys tekee aisteille uuden kokemuksen. Sitä kautta saa paljon uusia elämyksiä, vaikka olisi käynyt kierroksella ennenkin, Helena Kontio kertoo.

Pimeälle kierrokselle pääsee tänä syksynä myös marraskuun lopussa.


Elämyskaivos veti hyvin kävijöitä syyslomalla

Kontio kertoo, että syysloman kierrokset olivat loppuun myytyjä, ja yhteensä kaivoksessa vieraili 360 kävijää. Korona-aikaan suosittuja ovat olleet myös privaattikierrokset. Niillä oppaan voi varata vain omalle porukalle kaivoskierrosta varten.

Koronatilanteesta johtuen halloween-kierroksille voi osallistua vain 20 henkilöä, joten liput kannattaa ostaa ennakkoon osoitteesta nt.fi/visitlohja. Kierroksille ei saa osallistua kipeänä ja asiakkaille suositellaan maskin käyttöä, erinomaista käsihygieniaa ja turvavälien noudattamista. Jos sairastuu, lipun voi vaihtaa toiselle kierrokselle.

Kaivosvierailulle varustautuessa on hyvä muistaa, että Tytyrin Elämyskaivoksessa on +8 astetta lämmintä ja kypäräpakko. Kypärät saa Tytyrin Elämyskaivoksesta.