Tänään: 22.07.2024

Päätoimittaja

Merivoimaa Eduskuntaan – osaamisella ja kokemuksella on paikkansa Eduskunnassa

eduskuntavaalit 2023, vaalit

Suomi rakas kotimaa

Päätökset on tehtävä Suomen ja suomalaisten etu edellä. EU:n ei tule sanella miten omia varoja tai metsiä käytämme. Meillä on vain yksi Suomi – se on pelastamisen arvoinen.

Talous tasapainoon

Ihmisillä pitää olla rahaa normaalin arjen kuluihin. Menot pitää laittaa tärkeysjärjestykseen ja panostaa suomalaisten arkeen. Suomi velkaantuu ja rahaa ei pidä viskoa pitkin maailmaa.

Turvallinen Suomi

Paheneva jengirikollisuus ja muu vakava rikollisuus on saatava kuriin. Rangaistuksia tulee kiristää. Haitallinen maahanmuutto, joka rasittaa turvallisuutta ja taloutta, tulee lopettaa

Turvallisuuteen ja toimeentuloon liittyvät huolet puhuttavat nyt suomalaisia erityisesti heidän arjessaan. Suomi tarvitsee rohkeita ja osaavia päättäjiä, jotka uskaltavat ajaa Suomen ja suomalaisten etua. Omista periaatteista ja arvoista täytyy uskaltaa pitää kiinni, vaikka tottakai eduskunnassa tulee tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen. Tällainen ehdokas on Leena Meri, toisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta.

Kunnallispolitiikassa olen ollut vuodesta 2013 lähtien ja kansanedustajana vuodesta 2015. Eduskuntatyö ja kunnallispolitiikka tukevat toisiaan ja koen siitä olevan paljon hyötyä molemmissa tehtävissä. Eduskunnassa olen toiminut myös eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja monissa eri valiokunnissa vaikuttamassa perussuomalaisen politiikan puolesta. Tällä hetkellä olen puolueen 1. varapuheenjohtaja sekä olen toiminut tämän kauden lakivaliokunnan puheenjohtajana.

Ennen eduskuntatyötä olen työskennellyt monipuolisesti eri lakimiestehtävissä, kuten tuomioistuimissa, valtion virassa esimiestehtävässä ja yksityisellä puolella avustajana. Minulla on ollut myös oma lakiasiaintoimisto, joten yksityisyrittäjyyskin on minulle tuttua.

Luonteeltani olen vahva ja oikeudenmukainen sekä uskallan seistä sanojeni takana puolustaessani perussuomalaisia arvoja. Olen myös sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Kun keskustelee ihmisten kanssa ja kuulee erilaisia näkemyksiä, pysyy ote ihmisten arjessa, Meri toteaa.

Eduskunnassa tulee olla ahkera ja rohkea

Työ vaatii vastuuntuntoa, oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä. Käsiteltäviä asioita on valtavasti ja ajan hermolla on pysyttävä koko ajan. Siksi on ahkerasti ja huolellisesti perehdyttävä ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin asioihin.

Asioita päätettäessä pitää rohkeasti uskaltaa tuoda omia ja perussuomalaisten ajatuksia päätöksentekoon, muiden puolueiden kritiikkiä pelkäämättä.

Itsenäinen ja hyvinvoiva suomi

Valtion kassa ei ole loputon. Korkean verotuksen Suomessa velkaantumista ei korjata veroja kiristämällä, vaan menot pitää laittaa tärkeysjärjestykseen ja panostaa suomalaisten arkeen. Ensin meidän tulee leikata toissijaisista menoista, ja sitten keventää verotusta suomalaisten ostovoiman parantamiseksi. Palkalla on tultava toimeen.

Perussuomalaiset leikkaisi niistä kohteista, joista suomalaiset ovat tutkitusti valmiita leikkaamaan. Leikkaisimme muun muassa haitallisen maahanmuuton aiheuttamista kasvavista terveys- ja sosiaalimenoista – tämä edellyttää maahanmuuttopolitiikan täysremonttia. Säästäisimme myös kehitysyhteistyöstä, EU:n tukipaketeista, puoluetuista ja YLE-verosta, Meri listaa.
On myös tärkeää puolustaa Suomen itsenäistä päätöksentekoa ja torjua EU:n liittovaltiokehitystä.

EU:sta tulee jatkuvasti uusia ehdotuksia, joilla kavennetaan Suomen itsenäistä päätäntävaltaa. En hyväksy Suomelle tarjottua roolia EU:n ikuisena tukipakettien maksajana tai muiden maiden hiilinieluna. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että vastustaisin kansainvälistä yhteistyötä, mutta suomalaisten etua pitää uskaltaa ajaa.

Ilmastotavoitteisiin realismia

Tarvitaan realismia päätöksentekoon. Maailman kunnianhimoisimmat ilmastotavoitteet tulevat kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, eikä esimerkiksi autoilijoiden kurittaminen korkeilla polttoaineiden hinnoilla ole ratkaisu. Ilmasto on globaali, joten meidän tulee huolehtia, että isot saastuttajamaat tekisivät edes oman osuutensa. Esimerkiksi Kiinan, Intian ja Yhdysvaltojen päästöt ratkaisee sen, miten ilmastonmuutoksen hillinnässä lopulta onnistutaan.

Tottakai luonnosta ja ympäristöstä tulee huolehtia, mutta kohtuus kaikessa. Ihmisillä on oikeus saada kohtuuhintaista lämpöä tupaan, ruokaa pöytään ja polttoainetta liikkumiseen, Meri toteaa.

Turvallinen arki suomalaisille

Suomen ja suomalaisten turvallisuus on taattava. Vakava rikollisuus ja haitallinen maahanmuutto pitää saada kuriin.

Olen valmistellut perussuomalaisten kriminaalipoliittisen ohjelman, joka julkaistiin hetki sitten. Ohjelmassa esitetään lukuisia rikosoikeudellisia uudistuksia. Esimerkiksi vakavista henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista saa nykyään aivan liian löperöitä rangaistuksia. Rangaistuksia tulee kiristää. Rikosten paljousalennuksista on luovuttava. Saat alennusta tuomioon järjettömällä ”tee kolme rikosta – kärsi yksi”- periaatteella. Lisäksi ulkomaalaiset rikolliset tulee karkottaa ja heille pitää määrätä pysyvä maahantulokielto, Meri kertoo ohjelman sisällöstä.

Voimaa luonnosta

Vapaa-ajallaan eläinrakas kansanedustaja rentoutuu eläinharrastusten ja luonnossa liikkumisen parissa.

Suomalainen luonto on arvokas ja ainutlaatuinen. Liikun mielelläni koirieni kanssa metsässä ulkoillen sekä tietysti rakkaan hevosharrastuksen parissa. Saan tästä paljon voimaa ja vastapainoa kiireiselle työlle.

Äänestä merivoimaa Eduskuntaan

  • ehdolla Uudellamaalla
    ”Sen pidän minkä sanon”

Varatuomari Leena Meri on ollut perussuomalaisten kansanedustaja vuodesta 2015 alkaen. Hän on myös puolueen 1. varapuheenjohtaja ja eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja. Äänestä Meri jatkokaudelle, mikäli haluat rohkean, kokeneen ja jämäkän ihmisen päättämään Suomen tulevaisuudesta.

Lue lisää ja liity mukaan keskusteluun
www.leenameri.fi

facebook.com/kansanedustajaleenameri
twitter.com/leena_meri

Yksi kommentti artikkeliin ”Merivoimaa Eduskuntaan – osaamisella ja kokemuksella on paikkansa Eduskunnassa”

Kommentointi on suljettu.