Kuva Linus Lindholm

Voit käyttää lihakeitossa mäyrän, metsäkauriin, vesilinnun tai hirven lihaa. Riippumatta siitä, mitä riistaa käytät, lupaan että keitosta tulee ihan hurjan hyvää!

10 ANNOSTA

Riistakeitto

2 keltasipulia

6 maustepippuria

4 laakerinlehteä

Noin 1 kg riistanlihaa (niskaa, sisäreittä, paistia, etuosan ruhonosia)

4 porkkanaa

2 palsternakkaa

8 perunaa

Suolaa ja pippuria

(Persiljaa)

Laita lihanpalat isoon kattilaan ja peitä ne vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan maustepippurit ja laakerinlehdet.

Anna lihan kypsyä, kunnes se on pehmeää. Nosta liha kattilasta ja leikkaa se paloiksi. Säästä noin neljä litraa nestettä ja käytä sitä liemenä.

Kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja perunat. Kaada säästetty liemi kattilaan. Lisää joukkoon juurekset ja liha, ja anna kypsyä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna halutessasi mukaan persilja ja sirottele se kattilaan.

Instagram: @michaelbjorklundchef 

https://www.instagram.com/michaelbjorklundchef/

Facebook: Michael Björklund Chef 

https://www.facebook.com/michaelbjorklundchef/

YouTube: Michael Björklund Chef 

https://www.youtube.com/channel/UCaEhcZwZvHahIYjJrhJ4ceQ