Olet varmasti nähnyt liikenteessä mopon ja polkupyörän välimuotoja, ja kenties ihmetellut mistä on kyse? Otimme asiasta selvää, ja tässä tulee perustietoa sähköskoottereista.

Sähköskootterin perusteet

Sähköskootteri on noussut suosituksi kulkuvälineeksi kaupungeissa ympäri maailmaa niiden kätevyyden ja ympäristöystävällisyyden ansiosta. Ne ovat eräänlainen pieni, sähköllä toimiva ajoneuvo, joka on suunniteltu yhden henkilön kuljettamiseen. Skootterit ovat erityisen suosittuja lyhyillä matkoilla, ja niitä käytetään yhä enemmän myös työmatkoilla.

Sähköskootterin käyttö on yksinkertaista: laite toimii sähkömoottorin ja akun voimalla, ja kuljettaja ohjaa sitä ohjaustangosta. Useimmissa malleissa on kiihdytys- ja jarrupoljin, ja ne voivat saavuttaa nopeuksia noin 25 km/h. Skootterin akun kesto vaihtelee mallista ja akun koosta riippuen, mutta useimmiten yhdellä latauksella pääsee 20-40 kilometrin matkan.

Edut ja haasteet

Sähköskootterit tarjoavat monia etuja perinteisiin liikkumismuotoihin verrattuna. Ne ovat nopeita, käteviä ja kustannustehokkaita, erityisesti kun otetaan huomioon polttoainekustannusten säästö ja vähäiset ylläpitokulut. Lisäksi ne tuottavat vähän melua ja eivät saastuta ilmaa, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan ympäristötietoisille kuluttajille.

Toisaalta sähköskootterien käytössä on myös haasteita. Niiden turvallisuus on yksi huolenaiheista, sillä pienikokoisina ja kevyinä ajoneuvoina ne ovat alttiimpia onnettomuuksille, erityisesti liukkailla tai epätasaisilla teillä. Lisäksi akun lataaminen voi olla hankalaa, jos käytettävissä ei ole sopivia latauspisteitä.

Ympäristövaikutukset

Sähköskootterit ovat ympäristöystävällisempiä kuin monet muut moottoriajoneuvot, koska ne eivät tuota suoria päästöjä. Tämä voi vähentää kaupunkien ilmansaastetta ja auttaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Skoottereiden käyttö voi myös vähentää ruuhkia, sillä ne vievät vähemmän tilaa kuin autot.

Vaikka sähköskootterit ovatkin ekologisempia, niiden ympäristövaikutukset riippuvat myös siitä, miten niiden akut tuotetaan ja kierrätetään. Akkujen valmistusprosessi voi olla energiaintensiivinen ja tuottaa omat päästönsä, mikä osittain kumoaa niiden käytöstä saadut hyödyt.

Huolto ja lataaminen

Sähköskootterin huolto on yleensä yksinkertaisempaa kuin polttomoottoriajoneuvojen. Säännöllinen tarkastus ja perushuolto, kuten renkaiden ilmanpaineen tarkistus ja jarrujen huolto, ovat tärkeitä, mutta suuria moottorikorjauksia ei yleensä tarvita. Akun kunto on kuitenkin elintärkeää, sillä se vaikuttaa suoraan skootterin toimintaan ja käyttöikään.

Latausinfrastruktuurin laajentaminen on avainasemassa sähköskootterien yleistymisen kannalta. Monet kaupungit ovat alkaneet tarjota yleisiä latauspisteitä, mutta käyttäjien on edelleen varmistettava, että heillä on pääsy latausmahdollisuuksiin kotona tai työpaikalla.

Turvallisuus ja lainsäädäntö

Sähköskootterien käyttöä säätelee eri maissa ja alueilla erilaiset lait ja määräykset. Yleensä käyttäjiltä vaaditaan kypärän käyttöä, ja tietyillä alueilla skoottereiden käyttö tietyillä teillä voi olla rajoitettua. On tärkeää tarkistaa paikalliset säännökset ennen sähköskootterin käyttöönottoa.

Turvallisuuden kannalta on tärkeää käyttää suojavarusteita ja noudattaa liikennesääntöjä. Valaistus ja heijastimet ovat myös tärkeitä, erityisesti pimeässä liikuttaessa, jotta muut tienkäyttäjät voivat huomata skootterikuljettajan ajoissa.

Listaus sähköskootterin käytön perusohjeista

 1. Tarkista akun varaustaso ennen lähtöä.
 2. Tarkista renkaiden ilmanpaine ja kunto.
 3. Varmista, että kaikki valot ja jarrut toimivat kunnolla.
 4. Käytä kypärää ja muita suojavarusteita.
 5. Noudata paikallisia liikennesääntöjä ja -määräyksiä.
 6. Pidä aina huolta näkyvyydestä, käytä heijastimia ja valoja pimeässä.
 7. Vältä ajamista liukkailla tai huonokuntoisilla pinnoilla.
 8. Lataa skootteri asianmukaisesti ja turvallisesti.

Sähköskootterit tarjoavat monipuolisen ja ympäristöystävällisen tavan liikkua, mutta niiden tehokas ja turvallinen käyttö edellyttää tietoa ja valmistautumista. On tärkeää pysyä ajan tasalla paikallisten määräysten ja parhaiden käytäntöjen suhteen, jotta sähköskootterin käyttökokemus olisi mahdollisimman positiivinen.

Motokettu Master – parasta hinta-laatusuhdetta

Motokettu Master sähköskootteri on vakiinnuttanut paikkansa markkinoilla tarjoamalla erinomaista hinta-varustelusuhdetta. Tämä malli on osa laajempaa Motokettu tuoteperhettä, joka tunnetaan korkeasta laadustaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan. Skootterin 40 Ah akku mahdollistaa jopa 120 kilometrin matkat yhdellä latauksella, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pidemmillekin matkoille.

Lisäksi Motokettu Master on varustettu useilla käyttäjäystävällisillä ominaisuuksilla, kuten hälytysjärjestelmällä, tehokkailla led-valoilla ja nestetoimisilla levyjarruilla, jotka takaavat turvallisen ajokokemuksen kaikissa olosuhteissa. Skootterin suunnittelussa on myös otettu huomioon mukavuus ja tyyli, joka näkyy sen kookkaassa ja mukavassa istuimessa sekä uniikissa muotoilussa.

Ajomukavuus ja turvallisuus

Motokettu Master on suunniteltu niin, että se tarjoaa maksimaalista ajomukavuutta ja turvallisuutta. Skootteri ei vaadi ajokorttia käyttöönottoon, ja se on ikärajaton, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon monenikäisille käyttäjille. Lisäksi sen huippunopeus on rajoitettu 25 km/h, mikä mahdollistaa turvallisen ajon pyöräteillä ja pientareilla.

Skootterin fatbike-tyyppiset renkaat tarjoavat sujuvan ajokokemuksen niin päällystetyillä kuin päällystämättömilläkin teillä, ja tehokkaat nestetoimiset levyjarrut varmistavat, että pysähtyminen on nopeaa ja hallittua myös hätätilanteissa. Skootterin varashälytinjärjestelmä on markkinoiden kärkitasoa, lisäten turvallisuutta paikoitettaessa.

Käyttäjien suosiossa

Motokettu Masterin käyttäjät arvostavat erityisesti sen korkeaa käyttövarmuutta ja monipuolisia varusteita, jotka tekevät siitä ihanteellisen kumppanin niin kaupunkiympäristössä kuin vapaa-ajan retkilläkin. Skootterin akku on suunniteltu käytännöllisesti: se sijaitsee istuimen alla ja on helposti irrotettavissa sisätiloissa lataamista varten.

Skootteri tarjoaa korkean suorituskyvyn ja on samalla ympäristöystävällinen valinta, joka vähentää kaupunkialueiden päästöjä ja melusaastetta. Sen kattavat varusteet ja edistyksellinen teknologia tekevät siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka etsivät luotettavaa ja kestävää sähköskootteria.

Kuvassa olevan Motokettu sähköskootterin ominaisuudet

 • Ajomatka n. 120km (riippuen nopeudesta, maastosta ja kuormasta)
 • Sähkömoottori 1000W hiiliharjaton
 • Suuri Litium tehoakku 60V 40 Ah (2,4 kWh)
 • Latausaika n. 8-11 h
 • Mukana laturi 5,0 A
 • Maksiminopeus 25km/h
 • Kolme nopeusaluetta
 • Isot 18″ x 9,50 pyörät
 • Istuinkorkeus 74 cm
 • Kantavuus 200 kg
 • Tehokkaat nestetoimiset levyjarrut edessä ja takana
 • Jarrukahvat säädettävissä kuskille sopivaksi
 • Iskunvaimennus edessä ja takana
 • Paino 92kg
 • Taustapeilit mukana
 • Suuri ja mukava istuin
 • Led-vilkut edessä ja takana
 • Suuri LCD-näyttö (akun kapasiteetti, nopeus, kilometrimäärä)
 • Kaukosäädin mukana
 • Kaukokäynnistys
 • Led ajovalo + takavalo
 • Varashälytin vakiona
 • Seisontajalka
 • Mitat 201x92x116 (P x L x K)
 • Värivaihtoehdot: Mattamusta ja harmaa
 • Takuu 12kk (myös akulla)
 • Paketin mitat 180x38x85 cm

2 Comments

 • Mikä on kaduille ilmestynyt sähköskootteri - mistä se on tullut - Sportauto

  4.5.2024 - 17:12

  […] Motokettu Master erottuu markkinoilla monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Sen 40 Ah tehoakku mahdollistaa jopa 120 kilometrin matkan yhdellä latauksella, mikä on merkittävästi enemmän kuin monilla kilpailevilla malleilla. Lisäksi sen vakiovarusteisiin kuuluvat hälytysjärjestelmä, tehokkaat led-valot ja nestetoimiset levyjarrut lisäävät sekä käyttömukavuutta että turvallisuutta. […]

 • Mikä on sähköskootteri ja mistä se on peräisin - GripMonsters

  4.5.2024 - 17:14

  […] Motokettu Master on suunniteltu käyttäjäystävällisyyttä ajatellen. Sen tilava ja mukava istuin sekä tyylikäs ja ainutlaatuinen muotoilu tekevät siitä sekä mukavan että esteettisesti miellyttävän. Skootterin leveät fatbike-renkaat soveltuvat erilaisille alustoille, tarjoten vakautta ja mukavuutta ajossa, myös epätasaisilla teillä. […]

Comments are closed.