Kuten viimeksi jo otimme esille niin kevät on tuonut pihan talven alta näkyville ja nyt olisi aika tehdä jotain. Se mitä pihalle sitten tekee onkin budjetäärinen kysymys sekä osittain osaamiseen liittyvä. Eli tekeekö itse, vai palkkaako tekijän. Lehtemme sivuilta löytyy tälläkin viikolla hyviä tekijöitä pihojen kuntoonlaittoon.
Mutta jos itse sattuu harrastamaan puutarhassa oleskelua ja kasvien kanssa tekemistä, mikäs se parempi aika kuin tässä kevätauringon lämmittäessä alkaa tehdä pihaa uusiksi, ja miksei sitten tekisi television ohjelmien tyyliin kunnolla.
Mitä sinne pihalle tai puutarhaan sitten voisi laittaa tai rakentaa sen tutun ja turvallisen viherhuoneen tai kasvihuoneen lisäksi? Mihin riittävät taidot, ja kuinka paljon pitää kurkottaa lompakon puolelle.

Pieni suihkulähde pihalle

Esimerkiksi pienikin vesiaihe puutarhassa vaikuttaa äänimaisemaan ja viiihtyisyyteen, ei siis tarvitse rakentaa kymmenien neliöiden uima-allasta vaan jo pieni suihkulähde voi tehdä tunnelmasta täysin erilaisen, ja sellainen mahtuu myös parvekkeen koristeeksi.
Entä jos pihalle tekisi näyttävän modernin suihkulähteen . Se voi olla vaikka neliömäinen ja siinä voi olla metallikansi, jonka läpi on porattu useita reikiä vesiletkuja varten. Vesi valuu rauhallisten vesikuohujen mukana altaaseen, josta pumppu pumppaa veden taas ylös.
Käytännössä tarvitset vain pienitehoisen pumpun, altaan, ehkä kenties patsaan, koristekiviä ja vaikka simpukoita ja joitain kasveja. Sitten onkin kyse vain paikan valinnasta ja tavaroiden asettelusta. Sähkö-ja vesiletku pitää piilottaa hyvin tai voihan koko pumppu toimia vaikka aurinkovoimalla ja vesi olla säiliössään kulkevaa ilman letkuja – mielikuvitus on vain rajana.

Pikku mökki puutarhaan

Ennen pihaan tehtiin pieniä pihamajoja, lasten leikkimökkejä ja jopa saunoja. Mutta nykyään jos pihassa on tilaa ja rakennusluvat kunnossa voi pihaan rakentaa tai tilata paljon muutakin. Meillä on saatavilla niin grillikotia, tynnyrisaunoja, puutarhan paviljonkeja, pienestä aina talviasuttaviin pihamökkeihin. Osa on tilattavissa osina, osa valmiina yhtenä kokonaisuutena ja osa tullaan asentamaan paikan päälle.
Pihamaja voi olla myös yhdistelmä grillikatosta ja ulkoista olohuonetta, kokonainen oleskelutila, jolla voi olla oma terassinsa. Netistä löytyy monelta sivustolta paljon erilaisia kuvaideoita, joiden perusteella voi alkaa suunnitella oman pihan uusia ulottuvuuksia.

Rauhan tyyssija vai aktiivisten ihmisten temmellystanner

Piha on monelle omakotitaloasukkaalle pakopaikka arjen töistä ja siellä voi antaa mielen levätä samalla pihatöitä tehden, mutta jos haluaa, että piha on heti valmis stressivapaaseen olemiseen, kannattaa soittaa ammattilaiselle, suunnitella heidän kanssaan kaikki valmiiksi ja sitten vain rauhassa odottaa pihan valmistumista.
Piha voi olla rauhoittumisen paikka, tai se voi olla tekemisen mekka kaikkine kukkineen ja pensaineen tai lapsiperheille se voi olla täynnä erilaisia aktiviteettejä alkaen trampoliinistä erilaisiin pallo- ja mailapeleihin. Jokaisesta pihasta on moneksi ja jos tuntuu, ettei omasta päästä tai perheen kesken keksitä mitään uutta, niin silloinkin kannattaa kysyä neuvoa muilta tai lähteä seikkailemaan loppumattomille nettisivvustoille.
Oli sitten pihasi tulevaisuus millainen tahansa, me toivotamme teille hyviä keväthetkiä.

KO