Lohjan MLL:n paikallisyhdistys etsii lukemisesta innostuneita vapaaehtoisia mukaan lukumummi ja lukuvaari toimintaan- kaikenikäisiä. Mummin ja vaarin tehtävässä pääsee tukemaan alakouluikäisten lasten lukusujuvuutta ja innostamaan lukemisesta. Lukumummien ja -vaarien tärkein tehtävä on innostaa lapsia lukemisen pariin. Kahdenkeskisillä lukutuokioilla luetaan kirjaa ja keskustellaan luetusta monipuolisesti. Lukumummit ja -vaarit tukevat lasten peruslukutaidon ja sanavaraston kasvua sekä innostavat lukemisen pariin myös vapaa-ajalla.

MLL:n Uudenmaan piirin koordinaattori Sini Pohjalainen kertoo, että mikäli kiinnostuneita vapaaehtoisia Lohjalta löytyy, pidetään lukumummi ja -vaari koulutus. Maksuttomiin koulutuksiin on mahdollista osallistua sekä etänä että paikan päällä. Lukumummi ja -vaari -toimintaan kuuluu olennaisena osana myös vertaistapaamiset, joissa tutustutaan muihin vapaaehtoisiin sekä jaetaan kokemuksia lukutuokioilta. Senioreiden hyvinvointi on lisääntynyt toiminnan aikana, ja yli puolet vapaaehtoisista on kertonut löytäneensä uuden ystävän toiminnan piiristä! 

– Meillä on nuorempiakin toiminnassa mukana, mutta pääosin vapaaehtoiset ovat eläkeläisiä, useimmiten koska toiminta tapahtuu kouluissa, koulupäivän aikana.

Lukusujuvuuden kehittymisen lisäksi toiminnan lähtökohtina ovatkin sukupolvien välinen kohtaaminen ja vuorovaikutuksen opettelu.

Lohjan MLL:n lukumummivastaava Kirsi-Marja Heino kertoo, että toimintaa on ollut Lohjalla aiemminkin, mutta korona aika aiheutti tällekin toiminnalle vähittäisen päättymisen.

Jos olet kiinnostunut ja innokas auttamaan koululaisia lukemisen kanssa, voit olla suoraan yhteydessä koordinaattori Sini Pohjalaiseen sähköpostitse sini.pohjalainen@mll.fi ja lisätietoja voit kysellä Kirsi-Marja Heinolta puhelimitse 050 447 6624 tai sähköpostilla kirsimarja.heino@gmail.com.