Lohjalla ja Lohjanjärvellä on tuhansittain mökkejä. Se tarkoittaa, että Lohjalle matkustaa aina jossain vaiheessa kesää tuhansia mökkeilijöitä, joista osa ei koskaan edes käy Lohjan keskustassa, mutta toisaalla taas monet käyvät säännöllisesti. Jopa niin säännöllisesti, että torikauppiaita käydään moikkaamassa, kun on oma kesäkausi mökillä aloitettu.
Mökille mennään rentoutumaan töiden kiireistä ja sähellyksestä. Mökillä vietetään erilaista aikaa kuin kotona. Vaikka ei se mökkielämä aina helppoa ole kaikkine puidenhakkaamisineen ja pihatöineen sekä hyttysineen. Mutta kyllä se työolot useasti voittaa.

Mökkiläinen ostoksilla

Meillä on Ykkös-Lohja vapaasti luettavissa nettisivuilla www.ykkoslohja.fi kaikkine juttuineen ja koko lehti myös näköislehtenä eli PDF- lehtenä kenelle tahansa ja hyvin lehteä kesäisin luetaankin, hieman jopa enemmän kuin talvisin, mutta näkyvätkö mökkiläiset miten Lohjan keskustassa? Ainakin silloin kun jotain tapahtuu ja aurinko ei porota aivan täydellä voimalla. Pieni tihkusade nimittäin on jopa hyvä syy lähteä täyttämään mökin varastoja keskustan liikkeisiin, ja liikkeitä Lohjalta löytyy juuri sopivasti, mistä voi etsiä niitä tarvittavia mökkitavaroita tai vapaa-ajanvietettä mökin pihalle. Toisaalla ovat myös liikkeet, joista saa uudet kesävaatteet ja sandaalit jalkaan ja kaupat, joista saa sopivasti mökin jääkaapin ja pakastimen tarvittaessa täyteen vieraitakin varten ja aina välillä on hyvä pitää myös vapaa keittiöstä ja lähteä lohjalaisiin ravintoloihin syömään. Lohjalla on ravintoloita minne mennä syömään, on niin fine dining paikkaa, kuin myös montaa erilaista ruokakulttuuria edustavaa paikkaa sekä aivan perussuomalaisia lounaspaikkoja. Vaikka ollaankin kesässä, niin kyllä kesälläkin lounaspaikat ovat auki ja buffetit tarjolla. Harrastusvälineetkin kyllä löytyvät osaavalla palvelulla useammastakin liikkeestä.

OstaLohjalta.fi

Lohjalla toimii myös nettisivusto, joka esittelee yrityksiä ja kertoo tarjouksista. Joskus sivustolla on enemmän tarjouksia ja joskus vähemmän, vähän kuukaudesta riippuen. Nyt esimerkiksi sivustolla on mm. Säästötalo Latvalan tarjouksia, Lohjantähden liikkeiden tarjouksia, Mintun Kulma, Aito-kauppa sekä mökille remonttipalveluita tarjoava Vsander Oy. Yritykset pääsevät helposti mukaan vaikka samana päivänä, kun ilmoittautuvat palveluun ja näin kaikki alueen mökkiläiset löytävät kivasti tarjouksia joko nettisivuilta tai sitten Facebookista.

Kesällä tapahtuu

Lohjan kesässä tapahtuu niin urheilun kun kulttuurin osalta ja tarjontaa on joka viikolle. Hyvä paikka löytää tekemistä on Lohjan matkailupalveluiden ylläpitämä VisitLohja.fi sivusto, jolta löytyy hyvät oppaat ja opasteet paikoille ja tapahtumiin. Näillä merkeillä on hyvä lähteä viettämään arvokkaita rentoutumishetkiä mökille, aina välillä Lohjalla käyden täydentämässä varastoja tai tutustumassa paikkoihin ja katselemassa tapahtumia.

KO