Länsi-Uusimaa on ollut erityisesti viime kesänä matkailijoiden suosiossa. Etätyötä on tehty kesäasunnoilla kevään ja kesän aikana. Mökkimurtojen määrä pysyi alkuvuodesta edelliseen vuoteen nähden ennallaan, mutta vuoden mittaan määrät ovat kasvaneet.

–Yleensä huumausainerikollisuuden kasvu näkyy myös mökkimurtojen määrässä. Ovatko mökeiltä koteihin palanneet etätyöläiset ja mökkien tyhjentymiset vaikuttaneet myös murtojen määrän nousuun? pohtii apulaispoliisipäällikköKimmo Markkula.

Asuntomurtojen määrä puolestaan on poliisilaitoksen alueella vähentynyt vajaan 15 %.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella mökkimurtojen määrä kasvanut noin 32 %.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella mökkimurtojen määrä on kasvanut Espoon, Kirkkonummen ja Lohjan poliisiasemien alueilla. Mökkimurtoja on Länsi-Uudenmaan alueella ilmoitettu poliisille tänä vuonna 79 kpl, mikä on 32 % enemmän kuin vuonna 2019. Suurin prosentuaalinen kasvu on ollut Espoon, Kirkkonummen ja Siuntion alueilla eli noin 57 %.

Kaikki, mitä verkossa voidaan myydä, kelpaa

Mökeistä anastetaan kaikkea, mitä niissä on tarjolla, ja minkä voi myydä verkossa. Eli kaikkea, minkä saa muutettua rahaksi, kuten arvotavaroita, työkaluja, mopoja ja perämoottoreita.

Edelleen ovat voimassa hyvät ohjeet: Naapurivalvonta eli valvotaan toinen toistemme mökkejä. Älä jätä arvo-omaisuutta saataville. Kuvaa sinulle tärkeä omaisuus ja ota tunnisteet ylös. Murto- ja kameravalvonta on hyvä ennalta estävä muoto ja mahdollisen rikoksen tapahduttua hyvä apu poliisin rikostutkinnalle.