Elinympäristömme on tänä päivänä nopeatempoinen, runsasvirikkeinen ja koukuttavakin erilaisine sähköisine laitteineen. Tämä yhä kiihtyvä elämäntahtimme haastaa suuresti tarkkaavaisuuttamme. Nopeat muutokset tekevät elämästämme vaikeammin ennakoitavaa, jolloin turvattomuuden tunne kasvaa.

Tarvitsemme jotakin vastapainoksi tukeaksemme hyvinvointiamme. Pienikin pysähtyminen päivän kiireiden keskellä rauhoittaa. Kun keskitymme hetkeksi vaikkapa omaan hengitykseen, lähetämme samalla aivoillemme rauhoittumisen viestin.

Tule kokemaan musiikillinen rentoutushetki, jonka Orkesterin Ystävät ry tarjoaa torstaina 8.10. kello 18.00 alkaen Sibelius-siivessä (Laurentius-salin yhteydessä). Rentoutushetki pidetään ennen kello 19.00 alkavaa Lohjan kaupunginorkesterin Läpimurto-konserttia, joka järjestetään Laurentius-salissa.

Rentoutushetki on maksuton, mutta tilaisuudessa voi liittyä Orkesterin Ystäviin 10 euron vuosimaksulla. Rentoutushetkeen kannattaa varautua omalla viltillä, villasukilla ja omalla alustalla (jos haluaa pötköttää). Kun keho rentoutuu, tulee herkästi kylmä, joten on parempi olla liikaa päällä kuin liian vähän.

–Haluamme tarjota tämän musiikillisen rentoutushetken tukemaan kuulijan hyvinvointia. Musiikillisessa rentoutushetkessä tehdään kolme rentoutumisen ja läsnäolon harjoitusta, joita tukee kaunis huilumusiikki, Orkesterin Ystävistä kerrotaan.

Rentoutta ja hyvinvointia musiikista

Monille musiikki tuo hyvinvointia ja on tapa rentoutua. Yhdistämällä musiikin sekä rentoutus- ja läsnäoloharjoitukset voidaan tehostaa niiden hyvää tekeviä vaikutuksia. Verenpaine, syke ja kortisolihormonitasot laskevat. Näin tapahtuessa mm. elimistö rentoutuu, stressi helpottuu ja jopa kiputilat saattavat lieventyä.

Rentoutushetken toteuttavat Mari Kunnari ja Päivi Paulin. Lohjan kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana toimiva Kunnari onvalmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Opintoja ovat rikastuttaneet myös lukuiset mestarikurssit ja vuosi Kölnin Musiikkikorkeakoulussa.

Viime vuosina Kunnarin opintoja ovat täydentäneet barokkihuilutunnit ja vanhan musiikin kurssit Karjaalla.

–Jooga ja pilates ovat auttaneet ylläpitämään fyysistä soittokuntoa sekä antavat samalla paljon iloa ja mielihyvää, Kunnari mainitsee.

Paulin toimii luokanopettajana Lohjalla. Ennen nykyistä ammattiaan hän toimi pitkään muusikkona. Paulin on opiskellut lähivuodet erilaisia hyvinvointia tukevia toimintatapoja, perehtyen erityisesti kouluhyvinvointiin.

–Musiikki on vahvasti mukana myös koulussa hyvinvointitunneillani, hän kertoo.

Lohjan kaupunginorkesterin Läpimurto-konsertin kesto on noin 70 min (ei väliaikaa). Konserttiin saa lippuja ennakkoon NetTicketistä, Lohjan Teatterin, Lohjan matkailun ja Lohjan kaupungin asiakaspalvelupisteistä sekä Prisman infoista Lohjalla ja Nummelassa.